Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Варненският окръжен съд оправда Веселин Марешки по обвиненията в изнудване и заплахи с унищожаване на имущество на наемател на заведение, съобщава бТВ.

Случаят е от преди 5 години и заради делото зам.-председателят на парламента се отказа от имунитета си.

Над 59 приятели на ищеца Асен Миланов дойдоха за подкрепа пред съда и в съдебната зала.

Te посрещнаха решението с възгласи и плакати "Продажници!", "Оставка!" и "Мафия!".

Прокуратурата ще протестира оправдателната присъда.

Срещу лидера на "Воля" имаше поредица дела - по някои бе оправдан напълно.

Делото тръгна в съда във Варна през 2015 г., след като през есента на 2014 г. Марешки влезе в конфликт с наемателя на пицария "Ред хот" в града Асен Миланов.

Според обвинението партийният лидер поискал от Миланов да му плаща наем за заведението, въпреки че наемателят имал договор с друг човек - Тони Димитров. Марешки пък бил собственик на земя пред заведението и след като Миланов отказал да му плаща наема, той спрял тока.

Миланов се обърнал за помощ към общинаря Костадин Костадинов, който отишъл на място. Марешки снимал с телефона си Костадинов, който решил да направи същото, но в този момент бизнесменът се приближил и пред полицаи го ударил с юмрук в лицето.

Лидерът на "Воля" бе обвинен в изнудване на Миланов и нанасяне на лека телесна повреда на Костадинов. Обвинена в изнудване заедно с Марешки бе и Красимира Колева. Тя пък е бивша съпруга на собственика на терена Тони Димитров, но се твърди, че изнудвала Миланов да плаща наем от 10 000 лева на нея и на аптечния бизнесмен. Днес и тя бе оправдана.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.