Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайската компания Huawei видно се справя прекрасно въпреки санкциите на САЩ, съобщи Engadget.

За третата четвърт на годината техногигантът отчита 24,4% ръст спрямо същия период на 2018 г. От началото на 2019 г. компанията е продала над 185 млн. смартфона, 26% повече от миналата година.

Числата никак не отговарят на прогнозите, според които американските санкции щяха да сринат приходите. Това се случи в някаква степен в предишната четвърт - тогава имаше ръст само 13% спрямо миналата година - и според изчисленията на китайската компания, това се изразява в около 30 млрд. долара срив.

САЩ обяви хардуера на компанията за опасен за националната сигурност, забрани употребата на техни смартфони от държавните си служители, както и всякаква съвместна работа на американски компании с тях. Това доведе до блокиране на достъпа до услугите на Google, но проблемът се оказа заобиколим. Huawei заявиха, че разработват своя операционна система, но пуснаха флагманите си с безплатен "чист" Android.

Компанията съобщи и че е подписала над 60 договора с телекоми за оборудване за 5G мрежи по света. Американците призоваваха партньорите си да не влизат в подобни отношения, с тезата, че Huawei се контролира от китайските власти и те могат да сложат "задна вратичка" в хардуера и софтуера за пето поколение мрежи. 

В Европа обаче малко обърнаха сериозно внимание на предупрежденията. Десетки държави-членки на ЕС вече планират да въвеждат 5G именно с оборудването на Huawei, сред които е и България. Наскоро Германия обяви, че ще има строги изисквания за сигурност, но и че ще допусне Huawei до търга за тяхната 5G мрежа.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.