За момента няма данни лидерката на БСП Корнелия Нинова и президентът Румен Радев да са имали "нерегламентирани контакти" с ген. Решетников. Това каза днес пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, съобщи Агенция "Фокус".

"Нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито техни твърдяни контакти с ген. Решетников, са послужили като повод за образуване на това досъдебно производство, нито до момента страниците на досъдебното производство има, каквито и да е доказателства в тази насока", добави той.

Главният прокурор призна, че Джок Полфрийман не би трябвало да стои в центъра за мигранти в Бусманци, ако получи документите си.. Но подчерта, че това е работа на Дирекция "Миграция".

"Има изявления, че такива документи са издадени. Физически той не разполага с тях. Това знам аз, ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци", добави Цацаров.

Преди дни той заявяваше твърдо, че освобождаването на Полфрийман е незаконно. В момента опита на прокуратурата да блокира предсрочното излизане на австралиеца от затвора очаква решение на ВКС. Междувременно обаче Софийският апелативен съд подчерта, че решението за освобождаване на Полфрийман е незабавно изпълнимо. 

Главният прокурор отбеляза и че в момента няма данни човек от Министерството на отбрата да е участвал в предизвикването на паника с децата в Сливенско.