Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Патриотите" Волен Сидеров ("Атака") и Юлиан Ангелов (ВМРО) откраднаха шоуто в предаването "Референдум" по Българската национална телевизия тази вечер с брутална свада помежду си, която наложи то да бъде прекъснато за малко в 42-та минута, а в студиото влязоха униформени служители на реда, извикани да изведат лидера на "Атака".

Нарушавайки грубо регламента на дискусията, двамата бивши съюзници от "Обединени патриоти" принудиха водещата Добрина Чешмеджиева да иска помощ от екипа и от охраната, след като всичките ѝ опити да въведе ред в студиото се провалиха. 

Безпрецедентният скандал, в който двамата демонстрираха пълно неуважение към зрителите и телевизията, повдига тревожни въпроси за качеството на българския политически живот и елит.

 

 

Наложи се Чешмеджиева да поиска микрофонът на Сидеров да бъде изключен, след като той изразходва цялото си време по регламент във вулгарни нападки към доскорошните си съюзници от ВМРО.

Модераторката го помоли да напусне студиото, дори стана да го изпрати, но Сидеров отказа да си тръгне и я обвини в "цензура". Макар и с изключен микрофон, той не спря да говори и се чу как водещата го предупреждава да не се обръща към нея на "ма".

Сидеров и Ангелов се отнесоха с пълно пренебежение към призивите на водещата за ред и спазване на регламента, докато останалите участници в дискусията от парламентарните партии едва успяха да вземат за малко думата.

След прекъсването, в което бяха излъчени реклами, дискусията продължи в съкратено време без Сидеров и Ангелов и с участието на Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Веселин Марешки, лидер на "Воля", Стефан Иванов от НФСБ.

Разправията започна с размяна на реплики между двамата "патриоти" за спазването на регламента на предизборната кампания и ескалира до необуздани взаимни нападки.

Сидеров заяви, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, с когото споделяше доскоро една коалиция, е "откраднал 1 млрд. лева". Ангелов го попита защо не изтегли от правителството номинирания от "Атака" министър на икономиката Емил Караниколов.

"Не случайно те наричат "златния пръст", каза Ангелов, напомняйки ролята на "Атака" за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски  (2013-2014 г.), което формално управляваше с мандата на БСП и ДПС.

"ДПС в момента управлява чрез ВМРО, чрез Каракачанов и (евродепутата Ангел) Джамбазки", каза Сидеров. "Мога да предложа Джамбазки да отиде да оглави гей парада. Той е гей".

"Чуйте го какви глупости говори тоя...", реагира Ангелов.

"Приятна вечер ви пожелавам...Моля охраната да се намеси", пледираше Чешмеджиева, след като безрезултатно напомни няколко пъти на каращите се политици, че времето им е свършило, че регламентът е нарушен, че предаването е провалено.

В кадър са появиха униформени служители с надпис "Жандармерия" на гърбовете на дрехите.

"Микрофонът ви е изключен...Много ви благодаря, аз ще ви изпратя..."

С тези думи водещата се приближи към Сидеров, но той не помръдна от стола си и продължи агресивната си тирада, макар и с изключен микрофон. 

Тогава тя обяви, че предаването се прекъсва, докато редът в студиото бъде възстановен и че ще продължи без участието на Сидеров. Ангелов преди това каза, че сам напуска и обвини Чешмеджиева, че е позволила на Сидеров да се държи по този начин.

"Той е дошъл от кръчмата да се забавлява", каза той за лидера на "Атака".

Част от публиката в студиото също напусна.

Ключови думи

Коментари

Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Циркаджии...

...и цял народ сеирджии.
 's picture

tsnanev

Като гледате студиото друго

Като гледате студиото друго освен комунета и главанаци виждате ли ? И след това се чудите защо дьржавата прилича на кочина ? Нали народа гласува за тях. Значи това му харесва!!
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Каква е дефиницията за

Каква е дефиницията за главанак ? ... Че нещо липсва
 's picture

Rhapsody of fire

О Неразумни и Юроде!!!

О Неразумни и Юроде!!! Поради що се наричате патриоти?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Отдавна студията се пълнят с български политически хулигани

и руски пройдохи. . Важничат, дават съвети и прогнози на примитивно ниво, жестикулират, маниерничат, блещет очи като покойния Вучков. Който крещи по-високо, минава за по знаещ и логичен и най-важното за силно предан на Москва. . Някои от тях така сладко прекарват целия си живот като Сидеров, Волгин, вйводите. Кагато остареят, ще акачат за заслуги към Отечеството по 1 - 2 медалчета и ще им отпусднет специализирани пенсии. Така както е тръгнало, България ще се превърне като строежа на Вавилонската кула. .
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

а защо

какво общо има тук Москва. Пак ли за тъпотата народна друг ни е виновен. Я се огледайте и вижте как няколко стотин хиляди пратиха в Европа празното крескало Джамбазки и един посредствен артист с 10 думи в речника си. На тях също Москва ли им е виновна. Прост народ прости политици го управляват.

Още с първите прояви....

...на Сидеров е трябвало да му сложат прангите (Да! Пред зрителите!) и да бъде позорно изведен от полицията!
Blagovesta Vasileva's picture
Blagovesta Vasileva
тутифрути

твърдо против

как тогава щяхме да видим лицето на ВМРО и другите националисчета, ако Сидеров не изигра ролята на лакмус. Беше чудестно.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.