Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Одобрението за успешното представяне на Кристалина Георгиева на изслушването и в Европейския парламент като кандидат за заместник-председател на Европейската комисия многократно надвишава неодобрението. В това няма никаква новина за тези, които са гледали препитването.

Новина са хулите, няколко от които ще си позволя да цитирам: 

"Тая пък станала независима. Ама след като изчака България да й подкрепи кандидатурата. От кого не зависиш, стрино алчна? Срам!"

"Има си хас другарката Сталинка да не се е подготвила! Тя е отличник, един от най-ценните кадри на Съюза на Европейските Социалистически Републики!" 

"Номенклатурата на Световната банка е отново на сцената, готова да защитава задокеанските си господари! УУУУУууууууууууу!"

"Единствената полза е, че тя се е уредила. Мене това нищо не ме грее."

Това е малка, но представителна извадка от този жанр коментари. Очаквам авторите им да оценят деликатността, че спестявам имената им. Защото трябва да се срамуват.

За тяхно сведение припомням, че на финала на изслушванията на кандидат-комисарите Георгиева е може би единствената от номинираните за ключови постове в комисията на Жан-Клод Юнкер, която получи веднага безусловна подкрепа от всички политически групи в Европейския парламент. 

Дори крайните евроскептици вляво и вдясно, които използват изслушванията, за да си правят пропагандата или изказаха открито одобрение за нея, или запазиха мълчание. 

Не може да се каже същото за кандидатите на Франция Пиер Московиси (доскоро министър на финансите), на Великобритания Джонатан Хил (доскоро председател на Камарата на лордовете), на Испания Мигел Ариас Канете (доскоро министър на земеделието), на Унгария Тибор Наврачич (доскоро външен министър), на Чехия Вера Юрова (доскоро министър на регионалното развитие). Всички тя бяха скъсани и ще се явяват на поправка. 

За най-големите неверници ще приведа няколко кратки цитата от представители на различните политически групи в Европарламента: 

Испанският евродепутат Хосе Мануел Фернандес говорител на Европейската народна партия (ЕНП) в бюджетната комисия на парламента: "Георгиева показа дълбоко и солидно познаване на бюджетните досиета на ЕС". Умишлено тук цитирам най-кратко, защото макар и формално да не членува в партия, Георгиева два пъти е номинирана от политическа сила, членуваща в ЕНП. 

 Говорителката на Социалистите и демократите по бюджета Ейдер Гардиазабал Рубиал, също от Испания: "Госпожа Георгиева потвърди, че тя е солиден и компетентен кандидат, но ние очаквахме повече от кандидат-комисар с нейната експертиза и профил. Ще я предизвикаме да представи конкретни предложения за справяне с кризата в плащанията, следизборната ревизия на многогодишната финансова рамка, както и на пакета от 300 милиарда евро за заетост, растеж и инвестиции." Тук има специфични социалистически искания, но не и отхвърляне. Дори основният опонент на ЕНП не оспорва компетентността и представянето на Георгиева.

Какво казва крайната левица, която е сред най-яростните опоненти на ЕНП и изобщо на начина, по който традиционните партии управляват Европа? Ето две изречения от ирландската евродепутатка Лиад Ни Риада"Много съм доволна от отговорите на Георгиева...Мисля, че тя е един от най-компетентните комисари изслушани досега."

И отзив от зелените,  които традиционно са сред най-острите критици на статуквото: "Георгиева ще е най-добрият комисар, преминавайки от хуманитарната помощ към бюджета. Добрите комисари са също скромни, написа в туитър финландката Хайди Хаутала.

"Европа на свободата на прякат демокрация", най-лютите евроскептици от партията на прословутия Найджъл Фараж не казаха и една критична дума за Георгиева. На сайта им има само клип с отговора й на техните въпроси. 

И най-патологичният черногледец, който уважава фактите, е длъжен да признае: На такава надпратийна покрепа досега не се радва нито един от кандидатите за комисари.

Хейтърите са две категории. Едните мразят по собствено убеждение, често избивайки свои комплекси, за които обектът им не носи отговорност. Другите оплюват по поръчка и често срещу заплащане.

Трябва ли да обръщаме толкова внимание на невежата злоба и на злобното невежество, били те подкупни или безкористни? Според мене трябва. Защото в неделя ще избираме и те ще гласуват и ще влияят на гласуването.

Георгиева е един от броящите се на пръсти успехи поводи за оптимизъм на България. При това неоспорим, международно признат повод. Едва ли има по-добър пример за антибългарска пропаганда от това да изливаш злобата си върху нея.

За да бъда по-ясен към тези, които от нефелност, глупост или за пари я хулят, ще им кажа: Вие хулите родината си. Защото убивате единственото, дето все още може да я измъкне от батака - вярата. Няма как на българина да му се случи нещо положително, ако не вярва в себе си, ако за всичко и всички мисли отрицателно. Няма нужда някой да ни праща "зелени човечета". Вие прекрасно вършите тяхната работа.

Ключови думи

Коментари

DogWoman

Поздравления за този текст! Аз нямам намерение да бъда толкова мила. Един бивш вътрешен министър, Б. Бонев, си позвали в публично достъпен коментар да нарече Кристалина Георгиева "лелка". Срам ме е от него! Както и от всички останали българи край българския казан!

дани

Не знам, мила, колко те е срам от генерал Богомил Бонев, ама ако ти кажа мен колко ме е срам от тая Сталинка! Не е истина. А ти, by the way, не разбрах край кой казан си точно.

DogWoman??? Кучешка жена? Жената-куче? Кучка? Абе нещо кучешко е! Та срам те е от какво казваш....?

мари

Няма ли кой да ти плати вече, Желев, да славословиш от Брюксел? Горанчо нема ли некой лев да задели и за всички вас тъпанари, дето подскачате около Сталинчето1 И хич не ни пробутвай номерата колко сме тъпи ние българите, че не оценяваме Сталинчето. Щото ще ти кажа - по-умни сме от тях! Винаги сме били, но днес много ни пречат да сме това, което сме. И най-гнусното е, че го правят и постигат с такива като теб!!! А ти си бъди здрав

DogWoman

Ама моля ви се! Разгърнете своята умност, не се стеснявайте! Но.. по форумите не става, нали?

Росен

Ние си я познаваме.

Георгиева е много ама много добра в говоренето,но аз и днес незнам какво работи икакво е свършила четолкова много говорят за нея.......

33

Ами като не знаеш, какво работи- научи или замълчи. Много досадно е, да ме караш да чета, че нещо не знаеш.

Радев

Никаква полза нямаме от такива като нея, колкото и да се пъне и да говори красиво по медиите.

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

zakkwylde

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Георгиева

Самуил Попов: Аз пък гледах на живо наводненията в Мизия и как въпросната политикантка дойде да обяснява на жертвите как е взела мерки и всичко е под контрол (хората явно не бяха разбрали) и как се врътна и си замина. И тогава разбрах колко е умна и аз как нямам акъл да я оценя и какъв съм глупак, защото тя ме направи точно на такъв. И аз много се развълнувах. И заедно с майка и се вълнувах, вълнувах като евроатлантическия океан.

До колкото си спомням Европа отпусна за Мизия 3 млн. евро. С тези пари може да се изгради отново половин Мизия, но най-вероятно те ще бъдат усвоени от върхушката на партията която подкрепяш, а за народа 20-30 фургона.

tania kostowa

Затова сме на този хал! Нямаме добра дума за никой и за нищо! Не оценяваме достоинствата на другите, не се учим от тях! Какво искате да направи Кристалина за хората от Мизия? Има процедури за оказване на помощ и ТЯ Е ДЛЪЖНА ДА ГИ СПАЗВА! Жалка, срамна история!

Искахме поне да не се снима ухилена до уши с посланика на Израел на фона на наводнените къщи. Малко искаме, ама от сърце...

мим

Подкрепям статията на г-н Желев. Що се отнася до голяма част от негативните коментари, всъщност са пропити от единна мисловна стилистика, което ме кара да допусна, че са писани от един и същи автор. При положение, че греша и авторите са различни, просто отново се доказва истината, че едно от основните оръжия на комуниста-некадърник за прикриване на комплексите си е да омаловажи и отрече успеха на способния

Когато срещу Сталинката плюят Путинки, значи не е Сталинка. Те така плюеха и срещу комунистите Костов и сега Плевнелиев, но дай боже повече такива комунисти.

Все тая

Съгласен изцяло! С молба авторът да погледне и хейтърските коментари по адрес на другите двама успели българи на международното политическо поле: Ирина Бокова и Сергей Станишев. Както плюят по г-жа Георгиева, още повече плюят по адрес на тези двамата. Срещу г-жа Бокова имаше дори статии в немски вестници от български писател, че как можело комунистите да стават шефове в ЮНЕСКО. За Станишев и това какво се пише и говори срещу него, по-добре да не говорим.

Г-жа Бокова през 80-те години на 20 век прегази и уби човек на пешеходна пътека. Да си чувал госпожата да е лежала в затвора за това? Как може човек, който е бил недосегаем по онова време - т.е. откровен комунист - да бъде сега възхваляван?!?!?

Иван

Колко ли са платили на автора да напише този възхваляващ очерк - бълвоч. Какъв успех за България е, че пак издигаме комунистите на високите постове? Успеха на тази номинация е единствено и само за банковата сметка на Сталинка. За нас среден пръст!

Дора Митева

Достойна дама и трябва да сме горди, че е българка! Бих я нарекла "българската Меркел", но за наше голямо съжаление тя работи за Европа, а не за скъпата ни България...

33

Неочакван коментар от Желев. Обикновено не е толкова човечен и не личи да е почитател на скромността. А нашите форуми отдавна си съперничат с руските по вулгарност и човеконенавист. Колкото и малко /или не/ да са хората, които ги произвеждат или софтуерът, който ги бълва, ние трябва да имаме стратегия за противодействие, защото брутализмът е заразен.

Елф

Не разбирам на какво от какво е изненадан автора на статията. Плащат им на хората пишат глупости. На някои хора плащат за да чистят улиците на други плащат да цапат форумите. Проблема не е в пишещите по форумите а в плащащите на пишещите по форумите. Имам някакъв спомен, че една наша депутатка в ЕП чиято гениална сестра съсипва за втори път здравната каса плащаше на тролове с парите получавани , като евродепутат.

селф

Мари казва по долу-пречат ни да сме това,което сме.%"Така си е.Иначе-К Георгиев е ценена в тези среди,очевидно е.Но не е необходима Желев с две ръце да бута реката да тече по бързо,тя си тече,бе,човек.

Желев, това че в ЕС оценяват лоялността на Сталинка към тях с най-големи суперлативи, не означава, че тя е стойностен човек!!! Изслушванията имат само една цел - да се получи уверение от съответния кандидат, че ще работи в "правилната" посока!!! Това според теб ли е достойното за уважение?!?!?

Кристалина и Троловете - това заглавие звучи като начало на приказка за деца. Нещо като Снежанка и джуджетата или Червената Шапчица и вълкът... Което показва колко инфантилен е авторът.

Много зле остаряват творенията на Желев обаче...

Мразеният от него Радев стана най-подкрепяната от българите политическа фигура, а идолите на Желев - Сталинка и Тиквата - са универсално мразени и пред тотален кариерен крах заради корупция.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.