Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският министър-председател Борис Джонсън каза на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че са необходими движение и гъвкавост от страна на Европейския съюз, за да бъде постигната сделка за "Брекзит", заяви говорителка на правителството на Великобритания, цитирана от Ройтерс.
Джонсън и Туск се срещнаха в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Двамата обсъдиха напредъка в преговорите между Великобритания и ЕС за намиране на алтернатива на предпазния механизъм за ирландската граница, каза говорителката.

"Министър-председателят подчерта, че за да осигурим сделка, сега ще е необходимо да видим движение и гъвкавост от ЕС", заяви тя и добави, че лидерите са се съгласили да поддържат връзка в идните седмици.
След срещата Туск заяви в туитър: "Няма пробив. Няма провал. Няма време за губене."

Великобритания смята, че е представила подробни предложения във връзка с "Брекзит" за замяна на предпазния механизъм за ирландската граница и очаква ЕС да се ангажира сериозно с тези идеи, каза британски правителствен служител.
Според него Джонсън е дал ясно да се разбере на срещата с Туск, че предпазен механизъм, важащ само за Северна Ирландия, не е решение, което Великобритания може да приеме.
Източници от ЕС заявиха по-рано, че Великобритания все още не е предложила подходяща алтернатива за границата между Ирландия и британския район Северна Ирландия, която да гарантира целостта на единния пазар и на митническия съюз на общността.
Джонсън заяви, че неговата управляваща Консервативна партия няма да приеме изборен пакт с оглавяваната от Найджъл Фараж Партия на Брекзит, която предлага сделка, ако премиерът се съгласи на пълно скъсване с ЕС.
При сегашното положение във Великобритания, където парламентът е в безизходица и е разделен по въпроса за условията на "Брекзит", има голяма вероятност за общи избори в идните месеци, въпреки че не е ясно кога точно може да стане това.
Фараж предлага на Джонсън изборно споразумение, за да се гарантира, че привържениците на излизането на Великобритания от ЕС ще останат на власт, за да осъществят "Брекзит" на всяка цена.

"Консервативната партия е най-старата, най-успешната политическа партия в света и ние ще се състезаваме на следващите избори... като консерватори, а не в съюз или в пакт", каза Джонсън в Ню Йорк.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.