Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Канадският премиер Джъстин Трюдо застраши предизборната си кампания след противоречива снимка, публикувана в училищен годишник. Това се случи, след като списание „Тайм” публикува изображение от 2001 г., на което Трюдо е облечен с роба и тюрбан на главата, а лицето, вратът и ръцете му са боядисани в кафяво, съобщава бТВ.

Премиерът признава, че е бил предрешен като героя Аладин.

Според изданието това се случило по време на галавечер „Арабски нощи”, а снимката е влязла в годишника 2000-2001 г. на частното училище „Уест Пойнт Грей”, където Трюдо е преподавал. Изданието цитира говорител на Либералната партия, която е потвърдила, че снимката е автентична.

"Трябваше да знам по-добре, но не знаех. Беше грешка. Не трябваше да го правя. Извинявам се искрено. Наистина съжалявам", коментира Джъстин Трюдо.

По думите му не е имал представа, че подобни практики се смятат за расистки и обидни.

Канадецът е ревностен привърженик на мултикултурализма в страната. Новината идва седмица след началото на предизборната кампания, където Либералната партия на Трюдо води усилена битка с консерваторите на Андрю Шийр.

47-годишният Трюдо, чиято партия спечели решителна победа през 2015 година, вече е подложен на остри критики заради нарушения на етичните норми и други проблеми.

Коментари

 's picture

Питащият

Простотии

Какъв е проблема ? Тези хора откачат . Явно си нямат други проблеми освен кой как се е маскирал и кого е ощипал по задника .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.