Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Минават се границите на свободата на словото и идва "свободията". Това обяви в ефира на БНТ председателят на комисията по култура и медии в парламента Вежди Рашидов, който коментира ситуацията с Българското национално радио.

"Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода", заяви той.

Програма "Хоризонт" на БНР спря излъчването тази седмица за ден, след като дългогодишната съдебна репортерка Силвия Великова, критична към прокуратурата, бе отстранена от ефир и като репортер. А след това - възстановена от премиера Борисов, но с уточнението от ръководството на радиото, че ще има прикрепен втори репортер "за плурализъм".

"Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява - улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират", каза още Рашидов.

И подчерта, че генералният директор на общественото радио носи отговорността.

"Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите", отбеляза още той.

Коментари

 's picture

Pen40

Усещате ли го?

Иван Гешев: Не съм привърженик на разделението на властите. Рашидов: Айде стига с тази свобода на словото.

Усещаме го още от 2009-та.

Мутрите с помощтта на редица продажни маргинали ни докараха от крехка и корумпирана демокрация до пълна олигархия и откровена стамболовщина.

Пияндурника-мултак ще брани

Пияндурника-мултак ще брани статуквото до последна глътка.
i l's picture
i l
ivanll

Когато някой ги критикува

Когато някой ги критикува напълно аргументирано е свободия, а когато крадат с шепи от нас "всичко е законно". Кой дебил гласува за тия???

По-страшно е, че има избрани дебили от други "партии",

които гласуват с тях в парламента. Костов, Яне Янев, Волен Сидеров, Радан Кънев, Гоце, Тумбак-воевода, Далавери Симьонов, оня с аптеките...

Бай Рашидов,

сипи, ако нема, донеси! Какво ще кажеш за едно законче за ограничаване на свободата на изкуството и и да ти забранят със закон да правиш малка пластика?

Радой Ралин каза

"Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра!"

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.