Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Израел е инсталирал система за прехващане на мобилните комуникации в зоната около Белия дом във Вашингтон, предаде Франс прес, като се позова на информация, публикувана вчера от сайта "Политико". Тези твърдения бяха категорично опровергани от еврейската държава.

Според "Политико" американски представители мислят, че израелци са инсталирали в центъра на американската столица през 2017 г. системи за прехващане на обаждания и есемеси. Няколко бивши представители на американската национална сигурност обясниха пред "Политико", че анализи на ФБР и на няколко разузнавателни агенции свързват откритата апаратура с израелски агенти.

"Тези съоръжения е трябвало със сигурност да служат за шпиониране на президента Доналд Тръмп, както и на негови съветници", разказва един от представителите, пожелал да запази анонимност.

"Политико" допълва, че не е ясно дали израелците са постигнали целите си.

По повод тези информации израелският министър на външните работи Израел Кац каза, че Израел не се занимава с шпионски мисии в САЩ.

Подозрителната апаратура за прехващане на съобщенията е била открита преди две години от американското министерство на вътрешната сигурност близо до "чувствителни места във Вашингтон, като Белия дом", обяви американското правителство през май миналата година. Същите устройства като откритите, позволяващи да се подслушва ограничена зона, се използват и от полицията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.