Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Студената война се завръща и в литературата. Фондът за наследството на литературния "баща" на Джеймс Бонд - Иън Флеминг, поръча на британския писател и сценарист Антъни Хоровиц да напише нов роман за неотразимия агент 007, използвайки написани от Флеминг през 50-те години материали за телевизионен сериал, който така и не бил заснет.

"Антъни е блестящ сценарист и писател, решихме, че ще е интересно какво ще направи с този материал", каза по повода племенницата на Иън Флеминг Джеси Гримънд. 

Новата книга под заглавие "Убийство на колела" ще излезе на 8 септември 2015 г. от издателствата Orion и HarperCollins. В нея Джеймс Бонд отново ще разобличи "руската следа" в мръсната война срещу Нейно Величество Елизабет II. Действието на романа ще се развива най-вече около автомобилно състезание на немската писта Нюрбургринг през 50-те години на миналия век, а сюжетът е построен върху случката как КГБ организира авария с колата на знаменития британски състезател Стърлинг Мос, съобщава БиБиСи.

59-годишният Антъни Хоровиц пък казва, че героят 007 на Флеминг е оказал "силно влияние" върху собствения му живот и той с радост приел предложението на наследниците на писателя.

Трябва да отбележим, че състезателят Стърлинг Мос е напълно реална личност, но в действителност на пистата Нюрбургринг през 1956 г. той не е преживявал никакви аварии и покушения. Нещо повече - в гонката на 1000 километра Мос извоювал най-гръмката победа в кариерата си

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.