Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Николай Драганов е роден в София около година преди промените и съзнателният му живот е белязан от „лъкатушенията на прехода“.

„Израснах с мантрите на прехода и дори ги скандирах, но днес твърдя, че зад тях се криеха користни цели - казва новият автор в проекта „Генерация Z“.  - Като например да ни убедят, че да живеем в джунгла всъщност е прекрасно и е правилно „по-силният да изяжда по-слабия“; да ни убедят, че думата „солидарност“ е мръсна и че няма общество, а само съвкупност от индивиди.“

Николай е убеден, че само на малцина на върха на обществената пирамида предопределят голяма част от общата несгода на останалите от нас, които живеят в най-бедната държава в ЕС - с най-големи неравенства, социално разслоение, разрушени социални системи, липса на достъп до качествено здравеопазване и т.н.

„Ето защо освен на опитите да преследвам простичката, но същевременно и най-сложна мечта - да живея щастливо, спокойно и достойно, съм посветил живота си в последните години и на желанието да работя за закърпването на разкъсаната социална тъкан, изследване на проблемите, генериращи неравенство и несправедливост, и тяхното преодоляване, повишаване на политическата и икономическата култура на обществото и не на последно място - запазването на общия ни дом от пагубните ефекти на човешката дейност върху природата и климата. Противопоставям се на консерватизма, расизма и национализма... И на други неща, но тези са най-популярни в момента“, казва Николай.

Той е завършил социология и маркетинг в УНСС, писал е за спортни сайтове, за news.bg, БГНЕС и "Барикада". Работил е за BiT, съавтор е на документалния филм „Невидимите хора“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.