Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Две изследвания сочат, че легализирането на марихуаната води до пряко намаляване на смъртните случаи от злоупотреба с опиати, съобщи ScienceDaily.

Екипи от Масачузетс и Колорадо твърдят, че първи доказват подобна връзка. Особено е намаляването на смъртните случаи от синтетични опиати в САЩ, позволили употреба на марихуана за удоволствие.

Средно легализацията води до между 20% и 35% спад, или 1,01 до 1,27 смъртни случаи по-малко на 100 000 души всяка година. В момента опиатите убиват по 70 000 американци годишно, като през 2018-та за пръв път бе отбелязан малък спад след ръст през последните 30 години.

Първото изследване използва статистически данни от 1999 до 2017 г., съпоставяйки жертвите на опиатите с постепенната легализация на марихуаната от 29 щата - за медицински употреби, и от 8 - напълно.

В добавка ефектът върху жените е значително по-проявен.

Второто изследване, публикувано в Economic Inquiry, стига до подобни заключения. Където се отвори магазин за марихуана, смъртните случаи от опиати по рецепта пада с около 11%.

Има множество проучвания, според които достъпът до легална марихуана намалява употребата на по-тежки наркотици и дори намалява шансовете младеж да посегне към марихуана.

Коментари

Ха-ха

Tова за България не важи, щото мафията, дето уж я няма, печели милиони от марихуана и цака кинти на властта, поцялата верига, пълни едни черни партийни касички! Без значение кои са на власт, какъв цвят използват, за да се обозначат или къде са се самопоставили в политическото пространство!

Гугъл транслейт се е постарал...

За разлика от редактора.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.