Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Медицинската марихуана помага на децата с аутизъм, като намалява агресивното поведение и подобрява социалните им реакции, установи израелско клинично изследване.

Групата изследователи от медицинския център "Шааре Зедек" в Йерусалим провели тестове със 150 деца с аутизъм, разделени в три групи. Първите получили пласибо, вторите - екстракт от цяло растение, а третата група - чиста смесица между канабидиол и тетрохидроканабинол в отношение 20-1.

Канабидиолът е основната съставка в медицинската марихуана. Тя е ключова както като лек срещу гаденето и цялостното състояние при хората на химиотерапия, така и срещу глаукома, множествена склероза и други заболявания.

Тетрохидроканабинолът е веществото, което "напушва", но в малки количества, комбинирани с канабидиол, също има лечебни свойства.

И двете групи деца са показали значително подобрение в сравнение с тези, които са били на пласибо.

Това обаче не означава, че родителите не трябва да са внимателни.

"Хиляди родители вече лекуват децата си с канабис, на базата на слухове за това изследване. Не искам да са повече", обяснява водещият д-р Ади Аран, директор на педиатричната неврология в медицинския център.

Трябва повече данни за ефекта на медицинската марихуана върху децата, смята той.

В щата Охайо, САЩ, междувременно обсъждат аутизмът и хроничното безпокойство да бъдат включени като заболявания, за които може да се изпише медицинска марихуана.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.