Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Площта на горските пожари в Сибир надхвърли в сряда 1,5 милиона хектара.

Това съобщи на ТАСС Павел Винаков - представител на Министерството на извънредните ситуации в област Новосибирск.

"Що се отнася до ситуацията в Сибир, тази сутрин (сряда) има 248 огнища на горски пожари на площ от над 1,5 милиона хектара", обяви Винаков.

На територията на Красноярск има 111 действащи пожара с обща площ над 800 хиляди хектара, в района на Иркутск - 136 пожара в площ на над 600 хиляди хектара. В Омска област има три пожара, край Томск - два и един на територията на Алтай, съобщи говопрител на Министерството на извънредните ситуации.

За гасенето на пожарите са задействани сили от шест области на Сибирския федерален окръг. На земята са изпратени 505 души и 29 машини, докато по въздух действат четири самолета Бе-200, три въртолета Ми-8, въртолет Ми-26 и самолет Ил-76.

Коментари

Не че съм доктор на съответните науки

Но от това, което сме гледали дори в България за такава площ на пожарите са нужни поне 4-5 пъти повече хора и техника.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.