Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският съюз ще отпусне 13.9 млн. евро на България за справяне с африканската чума по свинете. Първият транш ще бъде за 2.9 млн. евро. С тях ще се покриват спешни разходи. Това съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. До месец трябва да бъдат отпуснати останалите 11 млн. евро от ЕС. С тази сума ще се компенсират вече ликвидирани огнища на чума в свинекомплексите. Освен това София очаква Европейската комисия да подкрепи и плана за превенция, който е изготвен.

Заместник-министърът на земеделието и храните Янко Иванов отрече твърденията на БСП, че няма ветеринарно-медицинско обслужване. 

„Това не е истина. Ние имаме 1 100 ветеринарни лекари, частно практикуващи, с които държавата в лицето на Българската агенция за безопасност на храните  има договор“, каза той.

Институциите са готови с и с конкретните мерки за малките стопанства - биосигурност, регистрация при облекчен режим и репопулация след преминаването на заразата.

„Вирусът на африканската чума продължава да се разпространява и това не е изненада, защото сега е точно сезонът на заразата“, заяви Иванов.

По думите му необходимите мерки са взети:

„Тези мерки, за които ние говорим, не са измислени от нас, не са приумица, това са международно утвърдени мерки от Световната организация по здравеопазване на животните и това са мерки, които са залегнали в европейските регламенти и директиви, които касаят контрола и ликвидирането на африканската чума по свинете“.

Коментари

Джамджиева - защо показвате

Джамджиева - защо показвате снимки на тези гнусни прасета? Разкарайте ги
Калина Христова's picture
Калина Христова
Трайчо Костов

#кои прасета?

Тези на снимката, другарю от герб, са доста симпатични животинки и направо сладурчета, в сравнение с кочината и населяващите я управляващи индивиди от вашата мутренскосикаджийска шайка...

Мдаа....

Вирусът на гербавата чума продължава да се разпространява и това не е изненада. Предизборно свинетките и Нереза под магнолията са най-активни и най-отвратителни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.