Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Подкрепата за единствения кандидат за нов главен прокурор - сегашният заместник на Сотир Цацаров Иван Гешев, вече вали от всякакви посоки - не само надолу по веригата от различни подчинени нему районни и окръжни прокуратури. След като ректорът на Югозападния университет (Благоевград) изпрати становище "за" номинацията на Гешев, светлият му пример бе последван и от колегата му от Университета за световно и национално стопанство (УНСС) Стати Статев.

Статев е изпратил своето писмо за заявена подкрепа от името на колегите, обяснявайки тази подкрепа с това, че съсловието било застанало зад Гешев.

"(...) водени от разбирането, че трябва да бъдат уважени професионалното мнение и единодушната подкрепа за кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор (...) от страна на Прокурорската колегия на ВСС, на прокурори, следователи (...), на НСлС" и др., "заявяваме подкрепата си за г-н Иван Гешев", пише Статев.

Любопитното е, че въпросното писмо, с дата 1 август, е публикувано днес в секцията "новини" на сайта самото държавно обвинение, а не на сайта на Висшия съдебен съвет, до когото е адресирано. Преди два дни ВСС създаде цяла секция, поставена на челно място на интернет страницата му, озаглавена: "ПУБЛИКУВАНИ СА СТАНОВИЩА НА ОРГАНИ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ И НА ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ПОДКРЕПА НА КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ – ЗАМЕСТНИК НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР, ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР".

 

Коментари

............

е как

Все пак

Държавен чиновник е човекът.

Хвани единия па удари другия слуга на статуквото!

Най-вероятно и двамата са избрани по същия принцип по който искат да ни пробутат Гешев! И двамата се позовават на това, че "...трябва да бъдат уважени професионалното мнение и единодушната подкрепа за кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор (...) от страна на Прокурорската колегия на ВСС, на прокурори, следователи (...), на НСлС" и др..." И двамата сякаш изобщо не си спомнят, че това е мнението само на следователи и прокурори, а властта на главния прокурор се разпростира върху цялата съдебна система! Ми що не поискаме и мнението на съдиите и адвокатите бе умници мамини сладки? И хайде да си го кажем право в очите "ЗАЩО НЕ ИЗВАДИТЕ СЪСЛОВИЕТО НА ПРОКУРОРИТЕ ОТ СЪДЕБНАТА СУСТЕМА И ГО ПОДЧИНИТЕ НА ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ?"...Защо не се съгласихте с това което от Реформаторския блок пожелаха, а най-нахално продължавате да покрепяте безотговорната власт на главния прокурор!?
 's picture

smarf

Глутница крадливи кучета

Как няма да подкрепят, нали някой трябва да продължи да държи чадър над кражбите им.

Да де,

цялото ДС стои зад Гешев.

Ченге от УНСС

Как ченгето-ректор дава подкрепа от името на всички в УНСС - през август целият преподавателски състав е в отпуска. А инъче - агент Стойновски (Статев) се пльосва на килимчето пред другото ченге-прокурор, за да си осигури спокойствие да краде още малко от новия корпус, а и за откраднатото преди това. Отврат ... цуни г?з за спокойствие стана тя, но тука е така. Но някои г?зове са по-гнусни, особено този...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.