Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националната кампания „Чети с мен“, която днес прави опит да постави световен рекорд по най-масово четене, започна в Борисовата градина в столицата. И се опита да даде отговор на въпроса „Как се става професор?“

Отговорът дойде от служебния премиер проф. Георги Близнашки, който разказа, че чете непрекъснато и „неслучайно е станал професор“ - това е разковничето. За своето четене той избра най-значимия писател на бивша Югославия, нобеловия лауреат Иво Андрич.

Близнашки показва нагледно как се става професор.

За разлика от останалите политици, които предпочетоха традиционните хартиени книги, просветната министърка Румяна Коларова заложи на таблета си. Което провокира Близнашки да я подкачи в стил „предизборни обещания от ББЦ“: „Сега остава на всички деца да купиш по един“.

Коларова, да купиш по един таблет на всяко дете, пошегува се премиерът.

Стотици граждани се събраха в Борисовата градина между Езерото с лилиите и детската площадка.

В Борисовата градина днес е истински празник - пъстро стълпотворение от четящи хора.

Президентът Росен Плевнелиев, който е патрон на инициативата „Чети с мен“, си избра детския щанд.

Плевнелиев раздава автографи на детския щанд.

Наоколо се въртеше със сина си и министърът на културата Мартин Иванов, чието ведомство подкрепя инициативата. Публично той чете от „Задочни репортажи за България“ на Георги Марков, но всъщност призна, че напоследък е повече на вълна „динозаври“. Със сина му тъкмо привършили книга за тях.

Мартин Иванов със сина си...
...и с любителки на динозаврите. Между, които се оказа и Евгения Раданова.

Освен президент, премиер и министри в четенето се включиха и популярни актьори, музиканти, журналисти, писатели и общественици.

Писателят Калин Терзийски - къде под мишница с таз малка книжчица?

Детският кът се нарича "Бисерче вълшебно" - на наградата за модерна българска детска литература. Там малки и големи се срещнаха с любими детски писатели, за да научат от тях как се измислят приказните истории.

Четящи деца - каква радост за окото.

Множество инициативи като част от „Чети с мен“ се провеждат в цялата страна. Различни организации, библиотеки, читалища, книжарници организират четения днес.

Някои си дойдоха с рекламата.

 

 

Ключови думи

Коментари

Радев

Аама как така празник на книгата, без на него да присъства най-четящия политик в България - Бойко Борисов? Бива ли да не са го поканили за патрон на това мероприятие? Срамота!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.