Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Директно с Атанас Чобанов от "Биволъ" се говори... 

Правителството трябва да си замине с всички... С всички!

Това са част от разговорите на търговския директор на "ТАД груп" Георги Янков - както се твърди от прокуратурата, удостоверени от камера на терасата на дружеството, която явно записва и звук. Конкретният разговор е към 19:40 ч. на 15 юли - 9 часа след изтичането на данните от НАП.

От прокуратурата специално посочват, че разпространяват данните - които практически представляват веществени доказателствени средства (ВДС) от СРС, с позволение на наблюдаващия прокурор. Това става, след като вчера акцентът беше върху "шегаджийската " част на историята - за хакването на пръскачките пред парламента.

Така ако СРС са достоверни, излиза най-напред, че е невярна тезата, че 20-годишният хакер Кристиян Бойков е действал на своя глава без знанието на поне единия шеф от компанията (той и Янков са на свобода под гаранции, наложени им от прокуратурата, б.р.).

Бойков и Янков си говорят.

Макар да не става ясно дали ще изведат криминално деяние от разговорите, че "правителството трябва да си замине", или се коментира само имиджов проблем, вчера от прокуратурата наистина обявиха, че обвинението в тероризъм ще се базира на опити за дестабилизиране на държавата и съществуващата политическа система.

Прокуратурата публикува и данни, че именно Кристиян Бойков разпраща 3 имейла - до бТВ, Нова тв и "Капитал". Иначе, както вече от разследването обявиха, Кристиян е създал папка MINFIN BREACH, както и файл search.bivol.txt. Той търсил по ЕГН Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Делян Пеевски - установява се още от камера над работното му място.

От желание да покаже работата си обаче, прокуратурата публикува в прессъобщението си днес ЕГН на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Сотир Цацаров и на депутата Делян Пеевски. Понеже ние истински уважаваме законността, както и правата на всяко лице, няма да ви казваме кой кой е...

После личните данни бяха изтрити от сайта на прокуратурата, но така или иначе те вече са разпратени до десетки медии.

По-късно Кристиян променил датирането на всички файлове със знаковото 10 ноември 1989 г., продължават разследващите.

Също така в телефона на Кристиян имало открит криптиран чат с наименование "Бивол". Вчера в интервю Асен Йорданов - собственикът на Биволъ, заяви, че не познава никого от "ТАД груп".

Разследващите публикуват още файл с име "домашно", създаден от Криссс на 11 юли - 4 дни преди разпространяването на базата данни на НАП в медиите.

На него ясно се виждат и бази данни от структурата на приходната агенция, които все още не са изпратени на журналистите (при оповестяването на данните анонимният хакер твърдеше, че разполага с още много източена информация, б.р.). По-конкретно - от 106 бази данни на НАП бяха разпространени 57, а после последва задържането на Кристиян. Това също се удостоверява от друг файл с име homework.

Хакнати клиенти за проба

"Подай ги на Начев да им звъни.

Аз вчера му дадох списък с доста клиенти за условни договори, които знаем на 100 % , че са хакнати."

Това вече са реплики на изпълнителния директор Иван Тодоров и са по второто направление от обвиненията на прокуратурата, а именно: че фирмата е правила опити за нерегламентиран достъп до 49
търговски дружества и че - по думите на свидетел - "част от политиката на фирмата за набиране на клиенти е било тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти."

Също пред лице Ivan Todorov Кристиян се хвали: 

"Днеска ударих една от мрежите на... (еди кой си) съд."

За да се намират чатовете от Telegram на компютъра на Бойков, той трябва целенасочено да ги е изкарал от програмата и да ги оставил некриптирани.

А също така на личния си телефон младежът носел данни на лица, заемащи висши държавни и публични длъжности - народни представители, съдии, прокурори, следователи, областни управители, кметове. Той ги качил на определен сайт с име на файла - точно като от скандала с изпуснатата от Инспектората информация за съдия Мирослава Тодорова - NE SE CHISTIIIII

Обаче публикувайки копие от въпросния сайт - на него всъщност се виждат името му и файлът, който хакерът е качил.

Така, ако човек го отвори, вътре се вижда ЕГН.... Което също заличаваме от уважение към институцията на зам.-главен прокурор и кандидат за главен прокурор:

Но общо излизат личните данни на 2099 души – три имена, ЕГН и длъжности. Сред тях освен Гешев са говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, директорът на Националното следствие Борислав Сарафов, новият шеф на Спецпрокуратурата Димитър Франтишек, както и доскорошният шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Коментари

Калин

Сега няма да е лошо да ги "хакнат" малко на сянка, четири-пет години, за да могат чрез трансцедентална медитация, да осъзнаят че когато се мислиш за най-големия умник и тарикат, това е първото условие да се издъниш. Ако бяха направили това в САЩ щяха да стоят в затвора докато им изпадат зъбите.

уважаеми Калин

Не коментирам темата за да не ме хакнат и мен на тъмно и самотно място. Но... Тези дни се разбра за някаква дама, която хакнала данните на 106 милиона души в САЩ и Канада. Грозят я 5 години. Млацичка изглеждаше, не вярвам даи изпадат зъбите, докато излезе.

Тая постановка е по-тъпа и от постановката

с "осветения" лакът на кметицата на Младост. Дори целият тюрлюгювеч по-горе да е 100% верен, нещо, което мен малко ме съмнява, веднага и ясно се вижда едно - в него няма НИЩИЧКО за "хакването" на НАП. ГОЛЕМИЯТ скандал, за който няма отговори продължава да е същият - ЗАЩО ВЛАДИГОРАНОВИТЕ КАЛИНКИ СА ОЩЕ В МФ и НАП след тоя резил, който е изцяло в техната насрана градинка. Има и по-малки скандали, чиито изход предрекох тук още преди изборите - например това, че на мутричките от Артекс, подкупвали цецки и цецове, ще им пуснат отново строежа ако Мутрите спечелят. А В САЩ какво става, бубо Маро, ми е все едно. Поне докато ние ги издържаме.
Ivan Samichkov's picture
Ivan Samichkov
Samichkov

У нас е обратното -

цялата зомбирана от комунизма маса ще се хвърли да ги защитава, както това стана с Иванчева. Използва се методът с кучето на Павлов - условен рефлекс, че за всичко е виновен "врага ББ".

"За всичко е виновен ББ" е съвсем логично заключение

от пиара на престъпната герберастка шайка, според която всичко "hubavo" било дело на Мутрата. Щом всичко Тя върши сама, значи поема и hubavoto, и l060to.

Един бял хакер-терорист

Обажда ми се един приятел и ми вика: Знаеш ли, че яко са хакнали НАП? А аз му викам, да знам. Той ми отвъща: За такъв гаф трябва да падне правителството, а аз му викам,: Да, правителството трябва да си замине с всички....Да, всички! Еб@ти доказателствата
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

с всички некадърни калинки.

с всички некадърни калинки. ВСИЧКИТЕ ДО ЕДНА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ !!!

Sin

Не мога да преценя всичко, но впечатлението, което се набива веднага е ПРИМИТИВИЗЪМ. Елементарно е да манипулираш текстов файл. Елементарно е да му сменяш датите - на създаване, променяне, последно поглеждане, автор на файла и пр. Как въобще може да се докаже, че даден файл наистина е бил на компютъра на еди кой си и че точно той самият е създал този файл ? За мен не може, след като компютрите са били взети, държани някъде си и после чак се съобщава какво имало на тях или е копирано от тях. ЕГН-та: 8007276320 - Пеевски, 6609284549 - Цацаров, 5906136763 - Борисов. И затова браво ! Тук се цели скандал преди всичко - публикуваш доказателства в нарушение на всякакви норми, които са очевидно манипулирани, с което създаваш неоходимото настроение. След това пускаш троловете и медиите на КОЙ и работата е почти готова. Накрая следва Европейския съд, който отменя всичко. Но скандалът е налице - фирмите унищожени, НАП, респ. Правителството ни лук яли, ни мирисали, а прокурорите - върховни. Само гадните европейци ( и американци ) не ги признават. Все още.

Виц на деня

Гешефф пита Цацарофф: Шефе, да те питам, знаеш ли на какво мирише човешката кръв? Цацаров изнервен от всекидневните гафове на прокуратурата му отговаря: На лайна мирише бе идиот. А Гешев му отвръща: Шефе, значи съм мноооого тежко ранен. :)
 's picture

Rhapsody of fire

Прокуратурата продължава да се дъни ден след ден

Прокуратурата продължава да се дъни ден след ден и вече минава в геометрична прогресия. На какво законова основание разпраща материали по делото? На никакво. Годни доказателства ли са? Не се знае. Избирателно ли го прави? Да. Компетентни ли са адресатите на тази информация да я разберят и оценят? Не. Умишлено и преднамерено ли насъсква общественото мнение в една посока? Да. Има ли опит опити за дестабилизиране на държавата и съществуващата политическа система? Естествено че Не, но единственият който може да се произнесе е съдът, а не публиката. Това не са магистрати, а банда подготвяща линчуване. Нито повече - нито по-малко.
Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

да ne se chisti (с едно i )

Българското законодателство, конкретно в областта на наказателното право и процес мери с двоен аршин. В съдебното състезание защитата на подсъдимите стартират с две обиколки назад. Резултатът е 98 процента осъдени, за сравнение в Сталиновия съветски съд-10 процента са били оправдавани. Забележете-в Българското законодателство има следствена тайна-но тя е задължителна за защитата-подсъдимия и адвокатът му, но не езадължителна за прокурора. Ако адвокат или подсъдим изнесе следствена тайна рискува наказателна отговорност, а прокурор може да плямпа без да носи отговорност каквото си иска-право от което те се възползват, и не визирам само" грандиозните "разкрития за пръскачките от вчера. Тук на публиката се пускат някакви твърдения, без възможност другата страна да ги опровергае-щото ще станат клиенти на ново дело за изнасяне на следствена тайна. Говорили някакви си хора,,че правителството трябва да падне. Че това е тема на разговор във всякакви семейни, приятелски кръгове на лица, неучастващи във властта. ЗА СВЕДЕНИЕ НА МИЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА-НЕДОВОЛСТВОТО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ВЛАСТТА, РАЗГОВОРИ НА ТАЗИ ТЕМА НЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НЕ СА НЕЗАКОННИ, НЕ СА ОСНОВАНИЕ МИЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ТЕБ, от 30 години има свобода на изразяване и мнението. И не могат да говорят негативно за теб, дори и да станеш "клиент" на наказателното правосъдие по какъвто и да е повод. А да, и извън темата тук-мястото на прокуратурата не е в съдебната система. Ако прокуратурата е в съдебната система, значи съдът не трябва да е в съдебната система.
Not-Independent Observer's picture
Not-Independent Observer
Not-independent-observer

da ne se trieeeeeee!

И дали прокуратурата не наруши закона-конкретно ЗСВ, и дали няма основание и за дисципка? Чл. 211. (2) Съдиите, прокурорите и следователите са длъжни да пазят като служебна тайна сведенията, които са им станали известни в кръга на службата и засягат интересите на гражданите, юридическите лица и държавата. Чл. 212. Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела, които не са им възложени.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Хе-хе,

Хе-хе, понеже много обичам да правя "Save Picture", сега на моя личен компютър има картинка (так си дойде с името) "егн пеевски.png" което значи, че вече съм терорист
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

... прокуратура-лийкс

... прокуратура-лийкс

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.