"Аз не следя политически събития, не съм в час с политическия дневен ред, имам доста работа, както виждате."

Така Иван Гешев коментира пред Нова тв факта, че вчера имаше протест пред ВСС с искане за оттегляне на кандидатурата му за главен прокурор.

"Така ли?! От кой е искането", попита той репортера на Нова тв, който го информира за случилото се вчера пред ВСС, за което Гешев не знаел.

"Вижте - от какво да ме притесняват номинациите - отговори той на въпрос притеснява ли се от евентуални други кандидати. - С риск да звучи по интересен начин ще кажа само едно нещо: аз правя неща, които другите могат само да обещаят."

Преди това Гешев разкри пред телевизията на Домусчиеви, че е възможно да има още обвинени служители от "ТАД груп".

Всички служители на тази фирма са подали молби за напускане, след като името й беше свързано с изтичането на данни от Националната агенция по приходите (НАП), каза той.

„Напуснали са вероятно по лични причини, защото не се притесняват от нищо. Това по никакъв начин не изключва наказателната отговорност, защото са иззети всички работни компютри на всички служители. Ще се работи и с всички, които са работили във фирмата през последните 2 години. След декриптиране на компютрите, ако се съберат доказателства за извършено престъпление, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност”, обясни иронично Гешев.

Преди него Иван Тодоров - собственик на фирма "ТАД груп", заяви пред телевизията, че нито се крие, нито има какво да го притеснява. Във вторник той щял да отиде при разследващите, макар че знае, че ще го арестуват на летището.

Според Тодоров той не само че не знаел какво има в личния си компютър Кристиян Бойков, а във фирмата имат писмено такава клауза в договора.

"Не съм обвързан с нито една партия", заяви той.

"В случай че лицето не бъде установено след провеждане на съответното издирване на местно ниво - ще бъде обявен за общодържавно издирване. След това следва европейска заповед за арест и межуднародно издирване от Интерпол", каза обаче Гешев по адрес на Иван Тодоров.