Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" ЕАД Андон Андонов е новият председател на съвета на директорите на "Български енергиен холдинг" ЕАД, съобщават от пресцентъра на най-голямото държавно въгледобивно дружество.

Решението идва, след като в края на миналата седмица министърката на енергетиката Теменужка Петкова подписа протоколно решение, с което подмени състава на съвета на директорите на БЕХ в качеството си на принципал. Изненадващо в новия състав попадна уволненият преди години лично от нея от държавния енергиен мастодонт Жаклен Коен (в момента начело на АЕЦ "Козлодуй" - б.р.). В петък се говореше, че той ще е начело на БЕХ.

Мотивът за смяната на съвета на директорите е изтичането на мандата на органа. 

"Приемам позицията като нова отговорност и като нова възможност за въглищната енергетика. "Устойчива енергетика и работещ комплекс "Марица-изток" ще бъде мотото на моята работа в холдинга. Да се надяваме, че ще успея да защитя комплекса "Марица-изток", защото нашата работа е зависима от работата на централите", е коментирал решението тази сутрин Андон Андонов.

От стария съвет на директорите на мястото си остава Живко Динчев - изпълнителен директор на ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД. Мандатът на новия управляващ орган на БЕХ е 3-годишен. Решението ще влезе в сила в деня на вписването му в Търговския регистър. 

Коментари

Нушето П.ткова е

царицата на енерГепиката. Да не забравяме, че тя измисли лъжата, с която Борисов се оправда за големия куш от 660 милиона евро, който той, Трайчо и Дянков подариха на Атомекспортстрой за "гьола Белене".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.