Фаворитът за номинацията на демократите за президентските избори в САЩ догодина, седемдесет и шест годишният Джо Байдън, заяви днес, че ще предизвика президента Доналд Тръмп на надпревара по лицеви опори, ако той подлага на съмнение възрастта и здравословното му състояние, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Ще му кажа: "Ела, Доналд, ела! Колко лицеви опори можеш да направиш, друже?", заяви Байдън в програма по телевизия Ем Ес Ен Би Си.

73-годишният Тръмп вече намекна, че заради възрастта си Байдън няма шанс да победи на президентските избори през ноември 2020 г.

През февруари лекарят на Белия дом каза, че президентът на САЩ е в добро общо физическо здраве, въпреки че индексът му на телесна маса почти граничи със затлъстяване. Тръмп прави малко упражнения, освен че играе редовно голф в имотите си. Според специализирания журналист Рик Райли обаче той бил склонен да мами, за да печели. Така че ако Тръмп предизвика Байдън на партия голф, изходът може и да не е в полза на Байдън, отбелязва Франс прес.