Президентът на САЩ Доналд Тръмп отправи нападки към един от водещите демократи, които се борят да се изправят срещу него на изборите през следващата година, като заяви, че бившият вицепрезидент Джо Байдън е "най-слабият в умствено отношение", предаде ДПА.

"Мисля, че предпочитам да се изправя срещу Байдън, отколкото срещу някой друг. Мисля, че той е най-слабият в умствено отношение. А аз обичам да се изправям срещу хора, които са умствено слаби. Мисля, че Джо е най-слабият тук", каза Тръмп, преди да замине за важния за предизборната кампания щат Айова.

Той обвини Байдън, че е имал погрешно разбиране за Китай през политическата си кариера и не е смятал азиатската страна за "водещ съперник" на САЩ. Това показва, че битката за подхода към Китай може да се превърне в основен въпрос в кампанията за президентските избори в САЩ, отбелязва ДПА.

Байдън от своя страна обвини Тръмп, че е опасност за демокрацията и "екзистенциална заплаха за Америка".
Претендентът за номинацията на демократите разкритикува президента заради поведението му при честванията през миналата седмица в Европа за годишнината от десанта в Нормандия, включително негов остър коментар в туитър срещу американската певица и актриса Бет Мидлър, съобщи Асошиейтед прес.

"Той намери време да се занимава с Бет Мидлър насред церемониите за Деня на десанта", каза Байдън в реч в Айова.

Тръмп нарече Мидлър "свършена психопатка", след като тя се извини за невярно изказване по негов адрес, в което го разкритикува, пише БТА.