Шефът на комисията по културата на парламента Вежди Рашидов предположи, че в един момент Бойко Борисов може би ще се оттегли като официален лидер на ГЕРБ, защото е разумен като Ахмед Доган. От няколко години Доган е почетен председател на ДПС.

"Чувам го напоследък хвърля едни хубави изречения - път на младостта, явно той е разумен човек, ще намери границата, за да може като Доган в един момент - да има влиянието, но да може по един елегантен начин да подготвя кадри", обясни Рашидов пред БНТ.

"Аз мисля, че е достатъчно умен и разбира, че има смяна на поколенията", добави той на въпрос, дали Борисов може да се оттегли след трети мандат.

Според Рашидов Доган се е отдръпнал навреме и е оставил едни по-млади хора да въртят колелото, но без да го изпуска, защото все пак то е негово.

"Смятам, че той е разумен и ще влезе в тази схема", допълни депутатът от ГЕРБ.

Рашидов заяви, че "Бойко е уникален случай и ще остане в историята".

"Лично аз го познавам от много години, той порасна много бързо, стана голям политик и държавник", убеден е Рашидов.

Според него, премиерът има природен талант да работи на една вълна с хората и затова е така обичан.

"Хората го разбират, на една вълна са. Наблюдавал съм го в уникални ситуации, не искам да го хваля, но той е историческа личност", каза още Рашидов.

Според него Цветан Цветанов е трябвало малко да спре с апартаментите.

"Незаменими хора няма, имал съм проблеми с Цветанов, не сме си говорили с години, когато бях министър. Партията е на премиера Борисов, той я изгради и той е лидерът. Все едно чирак да вземе решение. Цветанов бе организиран човек, не може до вчера да го е имало и всички да са сервилни, а днес все едно не съществува. Не бих се месил в партията, но не мога ли да стисна ръката на човек, с когото сме работили години", коментира Рашидов.