Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германското правителство отхвърли искането на САЩ да изпрати сухопътни войски в Северна Сирия, за да помогне в борбата срещу Ислямска държава, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

Темата предизвика разногласия в управляващата коалиция на канцлерката Ангела Меркел.

"Когато казвам, че германското правителство има намерение да запази своите сили в коалицията срещу групата "Ислямска държава", това, както знаем, не включва сухопътни войски", подчерта говорителят на германското правителство Щефен Зайберт на редовна пресконференция.

Вчера специалният представител на Вашингтон за Сирия Джеймс Джефри поиска от Германия да предостави сухопътни войски и заяви, че очаква бърза реакция.

"Германия има значителен и признат в международен план принос в коалицията срещу "Ислямска държава", подчерта в отговор Зайберт.

Германското участие обаче се ограничава до разузнавателни полети и обучение на бойци на територията на Ирак, припомня АФП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.