Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Борбата с изменението на климата и запазването на растежа вървят ръка за ръка. Това се казва в годишния доклад на Европейската комисия, наречен "Заетост и социално развитие в Европа" (ЗСРЕ). На фона на дългосрочните тенденции в световен мащаб, като застаряването на населението, глобализацията, технологичните промени и изменението на климата, ЗСРЕ за 2019 г. е посветен на устойчивостта.

 

В доклада се посочват различни варианти на политиките, които са в състояние да запазят конкурентоспособността на ЕС, да поддържат растежа и да направят така, че ползите от него да обхванат цялото население и бъдещите поколения на ЕС, допълва ЕК. 

Същевременно с тях се реализира амбициозен преход към неутрална по отношение на климата икономика, което ще увеличи наличните работни места и ще даде отражение върху структурата на пазара на труда, разпределението на работните места и необходимите умения.

Направеният през 2019 г. преглед също така потвърждава продължаващото разрастване на икономическата дейност на ЕС с нови рекордни нива на заетостта и подобряващо се социално положение.

В по-общ план от прегледа става ясно, че за да продължи икономическият растеж, ЕС ще трябва да инвестира в уменията на хората и в иновациите. Действително инвестициите в умения, квалификации и формално обучение за възрастни подпомагат пригодността за заетост на работниците, увеличаването на заплатите и конкурентоспособността на фирмите.

БТА

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.