Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националният омбудсман Мая Манолова се закани да сезира Конституционния съд за намерението на ГЕРБ и ДПС да намалят партийната субсидия на лев и дадат възможност на бизнеса и частни дарители да финансират партийната дейност. Обявеното ѝ намерение обаче съвпадна с отлагане на гласуването на проекта в пленарна зала днес и критики от страна на лидера на НФСБ, че ГЕРБ и ДПС са в коалиция. 

„Законът за партийните субсидии е един откровен опит за легализиране на корпоративното влияние върху партиите и подчиняване на бизнес интереси”, обяви в ефира на бТВ Мая Манолова. 

Според нея това поставя под въпрос демокрацията и „политическия плурализъм, за които гражданите се бореха по време на промените”. 

Тя не само потвърди обявеното вече намерение да сезира Конституционния съд за казуса с финансирането на партиите. Но и не отрече, че бизнесът е плащал и преди на партиите, но това е ставало незаконно и е било наказуемо. 

По думите й „партиите подцениха референдума за субсидиите, който съвпадна с президентските избори”. Това според омбудсмана е една от причините да се стигне до тази ситуация. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.