Херцогинята на Кеймбридж Катрин и херцогинята на Съсекс Меган, на които в последно време се приписват обтегнати отношения, се изправиха една срещу друга в битка за обществените любов и внимание.

Кейт Мидълтън печели завидна част от любовта на британците.

В допитване на в. "Дейли експрес" за любимите кралски особи на британците, Кейт е получила завидните 32 на сто от гласовете, докато "съперницата" ѝ са предпочели едва шест процента от участниците.

Въпреки че надделя по популярност над Меган Маркъл, херцогинята на Кеймбридж Катрин не успя да се пребори за обществената любов с кралица Елизабет Втора. За Нейно Величество, която в събота отбеляза официално 93-ия си рожден ден с традиционния военен парад, са гласували 42 процента от поданиците ѝ.

Кралското семейство на официалното отбелязване на рождения ден на Елизабет Втора.

На парада херцогинята на Съсекс Меган отбеляза първата си публична поява след раждането на сина й Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор.

На 8 юни т. г. беше първата публична изява на Меган Маркъл след раждането на сина ѝ.

Челната петица на най-популярните членове на британското кралско семейство се допълва от съпрузите на двете височайши дами - принцовете Уилям и Хари, които си поделят по пет процента от гласовете. 

За принцеса Ана са гласували три процента от участниците в допитването. По два процента са получили престолонаследникът принц Чарлз, съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, и принцеса Шарлот, а по един - съпругът на кралицата принц Филип, който днес навършва 98 години, и графинята на Уесекс Софи.

Херцогът на Единбург се очаква да отпразнува рождения си ден с Нейно Величество. Според изданието, което се позовава на кралски наблюдатели, Елизабет Втора и принц Филип водят отделни животи и не се виждат "със седмици". 

Съпругът на кралицата официално преустанови обществените си ангажименти през 2017 г., припомня изданието, цитирано от БТА.