"Няма нищо лошо да се доверим и на Слави".

Това заяви финансовият министър Владисла Горанов пред бТВ, докато коментираше темата за субсидията на партиите. Той изтъкна, че е имало референдум, организиран именно от екипа на Слави Трифонов, на който милиони са гласували за това субсидията на партиите да бъде 1 лв. на глас. Неясно защо водещата приравни волята на тези хора само и единствено до мнението на Слави Трифонов и провокира Горанов с репликата, че ГЕРБ се доверява на Слави. Първоначално Горанов тръгна в правилната посока да обяснява, че ако политиците се съобразят с референдума това не е просто доверие към Слави, но впоследствие все пак изтърва и тази реплика

Горанов припомни, че субсидиите за партиите възникват по времето на Симеон Сакскобургготски и през 90-те години не е имало такива. Той изтъкна, че има модели с прозрачно дарителство в полза на партиите, което сега е лимитирано по закон. Според него ако дарителството е прозрачно ще е ясно коя партия какви интереси защитава.

"Партиите трябва да имат гарантирано финансиране, за да могат да участват в политическия живот. Но тази тема се използва като аргумент срещу политическата система и политическите партии", каза още Горанов, визирайки БСП.

И допълни:

"Какво значи популизъм? Имаше референдум, на който участваха милиони български граждани. Въпросът им беше зададен, те дадоха отговор. Някои от сиситемните партии се опитват в този момент да извличат политически дивиденти на темата за субсидиите. Ние слагаме на масата това, което голяма част от българските граждани са поискали  Да отворим дебата, да бъде един път завинаги затворен. Не е предложение напук. Ако колегите от БСП смятат, че 1 лв. им е малко да кажат. Какво лошо има ако толкова много хора смятат така правителството да сложат тази тема за размисъл. Партиите трябва седнат на една маса и да се избере модел. Ако се смята, че получаването на субсидии не е начина има други модели. Ако има субсидии да определим разумния размер и да престанем с тази тема".

Горанов бил говорил с премиера и двамата прецениели, че не се налага да подава оставка. Това беше искане на БСП по повод скандала получените от партии по-високи субсидии. Финансовият министър каза, че много отдавна не е виждал Делян Пеевски.

"Като ходеше в парламента преди съм го виждал. Много вероятно пак да го видя", каза Горанов, визирайки това, че Пеевски се появи за няколко дни в парламента.