Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Нов шеф на мястото на напусналия Николай Александров в Gong.bg e назначен от понеделник, съобщиха от "Нова Броудкастинг груп". Това е Бисер Тошев, който досега е бил редактор в спортния сайт Sportal.bg в продължение на повече от десетилетие.

Той ще заема позицията мениджър „Съдържание и развитие“ на Gong.bg от 3 юни. Ще отговаря за цялостната стратегия за подобряване на качеството и разширяване на съдържанието в сайта.

"Разнообразният опит на Тошев, познанията за спорта в България, опитът му като журналист, съчетани с неговия ангажимент към развитието на професията ще внесат нова енергия в екипа и ще имат важна роля за повишаване ефективността на работата в Gong.bg.", пише в съобщението за назначението.

 

Преди дни Николай Александров публично обяви, че напуска заради натиск от новите собственици за редакционното съдържание на сайта. Става дума за братята Домусчиеви, които финализираха сделката за "Нова Броудкастинг груп" и "Нетинфо" през април. В резултат журналисти от "Дарик" подкрепиха Александров и се оттеглиха заедно с него, а изпълнителният директор на "Нетинфо" Христо Христов също излезе с позиция срещу намесата в редакционната политика и отказа да приеме оставката на Александров.

Христов бе сменен от поста, макар че е и миноританен собственик. 

От медийната група отрекоха обвиненията и намекнаха, че целта е да се дискредитират сайтовете на групата в момент на преговори за продажба.

Промени в новините на Нова тв

"С цел да бъдат създавани повече програмни продукти и да се подобрят резултатите в работата на екипите, се оптимизират бизнес процесите в дирекциите на Нова Броудкастинг Груп. В отдел „Новини и актуални предавания“ предстои да бъдат обединени екипите в нюзрума на NOVA, които отговарят за създаването на телевизионните и онлайн новини. Това ще създаде нови възможности за разширяването на обхвата на създаваното съдържание", съобщават от медийната група.

"Във всички звена, свързани с реализиране на телевизионна продукция, продължава прегледът на ефективността на работа, с цел по-прецизно разходване на бюджетите", става ясно още от позицията на компанията. 

Преди дни стана ясно, че двама от продуцентите на новините по телевизията напускат. 
 
 
Рокадите в Нова тв започнаха веднага, след като медийната група бе купена от компанията на Кирил и Георги Домусчиеви "Адванс медия". Първо с поста си раздели Силва Зурлева. Последва я Виктория Бехар, която бе назначена около два месеца по-рано и за кратко отговаряше за стратегическото развитие.
 

Коментари

Така се прави

Само верни кучета около Домусчиев! Алоо, сПортал и Гонг, кога ще публикувате изявленията на ръководството на Черно море и информация за действията на прокуратурата по широко отразявания от вас скандал в края на футболното ни "вторенство"? Ами как ще публикувате, като няма такива. Оле!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.