Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Депутатите от БСП ще са на работа от утре - четвъртък, 30 май. Това е решението на парламентарната група, след като вчера 7-часовият пленум на левицата даде мандат да се уточни датата на завръщане. 

Бойкотът на Народното събрание от социалистите продължи близо 4 месеца - от 17 февруари насам. Той бе обявен по искане на лидерката Корнелия Нинова от Националния съвет на партията, въпреки че част от партийците бяха против. 

Така левицата пропусна точно 37 пленарни заседания с днешното - 5 през февруари, 13 през март, 12 през април и останалите - през май. 

Още днес социалистите ще започнат работа в парламентарните комисии, става ясно още от решението. В днешния ден те пропуснаха да гласуват по поредното вето на президента Румен Радев - този път върху промените в Закона за държавната собственост. 

Бойкотът на социалистите първоначално доведе до известни смущения в събирането на кворум на парламента, защото ГЕРБ и "Обединени патриоти" не успяваха да съберат 121 гласа. С малко дисциплина и помощ от "Воля" на Веселин Марешки, а в последствие и от ДПС, провали на заседания заради празна зала нямаше. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.