Депутатите от БСП ще са на работа от утре - четвъртък, 30 май. Това е решението на парламентарната група, след като вчера 7-часовият пленум на левицата даде мандат да се уточни датата на завръщане. 

Бойкотът на Народното събрание от социалистите продължи близо 4 месеца - от 17 февруари насам. Той бе обявен по искане на лидерката Корнелия Нинова от Националния съвет на партията, въпреки че част от партийците бяха против. 

Така левицата пропусна точно 37 пленарни заседания с днешното - 5 през февруари, 13 през март, 12 през април и останалите - през май. 

Още днес социалистите ще започнат работа в парламентарните комисии, става ясно още от решението. В днешния ден те пропуснаха да гласуват по поредното вето на президента Румен Радев - този път върху промените в Закона за държавната собственост. 

Бойкотът на социалистите първоначално доведе до известни смущения в събирането на кворум на парламента, защото ГЕРБ и "Обединени патриоти" не успяваха да съберат 121 гласа. С малко дисциплина и помощ от "Воля" на Веселин Марешки, а в последствие и от ДПС, провали на заседания заради празна зала нямаше.