Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мнозинството от германците не искат сънародника им Манфред Вебер от Европейската народна партия да стане председател на Европейската комисия. Това сочи публикувано днес социологическо проучване, цитирано от ДПА.
Според изследването на социологическата агенция "Сивей" 59,1 процента от германците "по скоро" или "при никакви обстоятелства" не биха подкрепили Вебер за висшия ръководен пост в Брюксел.


Подкрепата за него се разделя по партиен признак: 75,8 на сто от привържениците на консервативния блок на канцлера Ангела Меркел, представител на който е и Вебер, подкрепят кандидатурата му. Но над три четвърти от привържениците на Германската социалдемократическа партия, Зелените, Лявата партия и "Алтернатива за Германия" заявяват, че са против кандидатурата му.
Социологическото проучване е по поръчка на германския ежедневник "Аугсбургер алгемайне". Статистическата грешка е 2,5 процента.
Европейският парламент настоя следващият председател на ЕК да бъде избран измежду някои от водещите кандидати за поста.
ЕНП на Вебер се очерта като най-голямата политическа сила в ЕП след европейските избори в края на миналата седмица, припомня БТА.

Коментари

Наи-много гласове в Германия

Наи-много гласове в Германия има за ЦДУ/ЦСУ и хората знаеха че Вебер е кандидата за шев на ЕК така че нещо не се вразва

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.