Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Ще търся прогресивно мнозинство в Европарламента. Казах го преди изборите, казвам го и сега. Прогресивни са всички от Ципрас до Макрон“, заяви специално за Клуб Z Франс Тимерманс.

Холандецът е водещият кандидат на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за бъдещ председател на Еврокомисията. Партията остава втора политическа сила след приключилите вчера европейски избори.

Алексис Ципрас и Еманюел Макрон са прогресивни в зависимост от това каква политика подкрепят, допълни Тимерманс.

На последния дебат преди изборите той се опита да положи основата на бъдеща лява коалиция в ЕП.

Малко по-късно в Европарламента Тимерманс заяви, че ПЕС е готова да води преговори с други политически сили, за да постигне мнозинство без Европейската народна партия (ЕНП). Той смята, че при демокрацията е невъзможно една партия да не бъде незаобиколима.

ЕНП остана първа политическа сила в Европарламента, но вече има по-малко депутати отпреди.

Холандският социалист обаче не отговори на въпроса дали иска да оглави следващата Еврокомисия.

След огласяването на първоначалните изборни резултати Тимерманс се появи сред свои млади симпатизанти. Това се случи в претъпкана до краен предел бирария на брюкселския площад „Люксембург“ в Европарламента. Там бе толкова пълно, че се стигна до кратки схватки между фотографи и охраната на Тимерманс.

„Толкова много хора показаха, че има нужда от по-добра Европа, от променена Европа, от Европа, която разбира, че спешно трябва да направим нещо заради климатичните промени, от Европа, която разбира, че социалната несправедливост вече не може да бъде толерирана, а големите компании вече трябва да бъдат облагани като всички други“, каза Тимерманс пред симпатизантите си.

Това бяха и основните му тези по време на предизборната кампания.

Според него всички трябва да разберат, че омразата и конфронтацията не могат да бъдат основа на политиката.

„С едно нещо можем да се гордеем като европейци. Това, което постигнахте всички вие, бе, че за първи път от много години насам повече на брой европейци си взеха белята и отидоха да гласуват. Затова се гордея с вас“, изтъкна Тимерманс.

И той ще се стреми да създаде в ЕП прогресивно мнозинство, което ще се бори за всичко посочено.

Коментари

Най-важната задача

за да се осигури бъдещето на Европейския Съюз е отбиването от власт на картелно-олигархическата клика на ЕНП и лишаването на мутренските й издънки от евтини европари. Следващата стъпка е бърза демократизация на съюза, федерализация и синхронизация за външната му политика и сигурността и децентрализация и по-голяма представителност навътре. И двете невъзможни с бивши служители на Дойче Банк, Голдман Сакс и премиери на данъчни пристанища начело.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.