Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Трябва да има български евродепутати, които казват истината на нашите партньори. На събитие на БСП ясно се видя, че отпред седи червеният олигарх Георги Гергов, на когото българските данъкоплатци дадоха за дупката във Варна 43 млн. лева. Тази отровна въртележка между БСП и ГЕРБ във властта, с открита или нескрита помощ на двата проекта на ДС – ДПС и ВМРО, трябва да спре. Алтернативата за тази въртележка е „Демократична България“.

Това заяви вторият в листата на обединението за предстоящите евроизбори Стефан Тафров в предаването „Плюс Минус“ на Нова тв.

Тафров разказа, че кандидатите на обединението обикалят от доста време страната и хората им споделят, че са гневни срещу „къщите за тъщи“, срещу апартаментите със или без асансьори, които са върхът на айсберга.

„Те искат ние да сме истинската алтернатива за България. И от това се страхуват управляващите. ГЕРБ и Бойко Борисов не са вечни. Ние няма да позволим Бойко Борисов отново да бъде министър-председател на България“, каза Тафров.

Според него еврофондовете трябва да бъдат запазени, но трябва да не се разпределят от корумпирана власт в България, защото в момента те повече вредят отколкото помагат. Като пример той даде, че евросредствата, които са отпуснати за борба с мръсния въздух, са усвоени само на 1,5%. И отбеляза, че това е така, защото от тази програма трудно се краде за разлика от парите за „къщите за тъщи“.

На въпроса по какъв начин Европейският съюз може да помогне съществено на България в една партньорска програма за справяне с корупцията, той отговори:

„Най-лесният начин за това е европейска прокуратура. Тя се създава, защото ОЛАФ не работи. Когато българската прокуратура не работи, ОЛАФ е неефективен, въпреки информацията, която подават към нашите институции. Европейската прокуратура ще има право да внася обвинителни актове в българския съд. За това ние от Демократична България подкрепяме категорично кандидатурата на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор. И ние призоваваме Бойко Борисов да каже дали подкрепя кандидатурата на Кьовеши. До този момент мълчат по въпроса, защото се страхуват какво ще стане с тях ако това стане реалност.“

Запитан в кое политическо семейство ще влезе като бъде избран за евродепутат, Тафров отговори, че с удоволствие би се присъединил към групата на ЕНП „стига те да кажат поне една критична дума срещу Бойко Борисов и ГЕРБ, които доведоха България до това положение, сменяйки се във властта с другото крило на БКП – БСП – с помощта на своите скрити или нескрити коалиционни партньори.“

„Лично аз съм критичен към всички европейски политически семейства, които са уж проевропейски, но поддържат своите абсурдни български членове. Пример за това са АЛДЕ. Председателят им беше в България преди няколко дена и каза, че ДПС работят много. А вторият в листата на ДПС е ходил само веднъж на работа, но получава заплата, която ние с вас му плащаме. Аз подписах писмо до председателя на АЛДЕ, в което му казвам, че подобни негови изследвания са обидни за българските граждани. И заедно с гражданското движение БОЕЦ попитах къде е Пеевски“, бе категоричен Тафров.

Като дипломат Тафров коментира и политическата криза в Австрия, наричайки я „безпрецедентен скандал“, в който отново „налице е руската връзка“:

„Входът на руските интереси при режима на Путин - да се отслаби Европейският съюз и той да се разпадне – е именно в тези националистически партии.“

Тафров заяви, че е против санкциите на американския президент Доналд Тръмп към ЕС и заплахата му за излизането от ядрената сделка с Иран, която удари европейските бизнес интереси.

„Тревожи ме, че това отдалечава ЕС от САЩ и отслабва трансатлантическата връзка, която е толкова важна за свободата на Европа“, завърши той.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 

Коментари

Да, въртележката трябва да спре.

На 26-ти като дръпнеш десетина хиляди десни гласа и БСП се върне на власт, доволен ли ще си?
 's picture

Petyo9

А ти?

Би ли бил доволен да продължи да управлява ГЕРБ? По кои свои действия ГЕРБ се различава от БСП? Както сполучливо отбеляза един политолог - БСП иска ГЕРБ да падне от власт за да наследи създадения от ГЕРБ модел на зависимости и корупция. БСП са толкова некадърни, че сами не успяха да си го създадат. Когато биваха на власт крадяха урбулешката и хаотично. Така както са правели съекипниците на Ленин - Владимир Илич когато слезли от бронирания влак. Но това, че някой гениален (престъпник) е измислил по-рафиниран модел за ограбване на цяла една държава съвсем не означава, че трябва да го превърнем в наш идол. Това само означава, че някой ни краде "по-добре" демек - повече. Защо трябва да сменяме един престъпник с друг "по-добър" престъпник когато имаме алтернатива?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

За нещастие на българския народ

все още се срещат хора, макар и малко на брой, които считат, че в Евровота ДБ играе зловеща роля. Щяла да отнеме част от електората на ГЕРБ и така да стане причина г-жа Нинова, известна с прозвището Техноимпекс, да изпревари Борисов. Затова гласувайте за божествената ГЕРБ, а не за ДБ. Коварно и непочтено спрямо ДБ, която е твърдо най-проевропейската структура, най-родолюбивата, и която заявява, че ще работи за силна и независима България, интегрирана в голямото европейско семейство! За очевидни неща не бива да се спори, казват философите. Затова аз само ще припомня, че БСП и ГЕРБ са филизи на руския имперски дънер, едноидейни и еднакво русоугодни близнаци. Когато кажем нещо за ГЕРБ, то важи и за БСП и обратното. Все пак между БСП и ГЕРБ има разлика, но само декоративна, а не същностна. И двете са създадени в една и съща московска лаборатория, за да служат на руските национални интереси и да харизват България на Кремъл! Народе, събуди се, огледай се и сам прецени за кого да гласуваш!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.