Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Не беше лесно. Ако не си се подготвил, ако не си изкачвал тази пътека, или някоя друга планинска наскоро - често се задъхваш нагоре. На места е много кално и хлъзгаво. Но си струваше всяка една стъпка нагоре и всяко едно усилие. Всяко едно задъхване и хващане за дърво в най-трудните участъци.

Скоростното изкачване на Копитото на Витоша, посветено на първия 8-хилядник, покорен от Боян Петров (Гашербрум 1, 8068), привлече над 500 души в Княжево. Те извървяха пътя по пътеката, по която тренираше алпинистът.

Това може да се види по трасето.

Финишираха 531 души, от които 294 дами. Имаше хора от няколко поколения, включително невръстни деца. Това е и най-ценното всъщност.

Организаторите пускаха участниците на всеки половин час от 9 до 11 часа. В 11:30 тръгнаха нагоре и хора, които предпочетоха да бъдат извън класирането. Всичко беше доста  добре изпипано, а наистина много хора положиха усилия за това. 

На определено място на трасето можеше да се напише нещо в тетрадки. За Боян.

Трасето беше маркирано перфектно, имаше хора на определени места, които окуражаваха и казваха "колко остава", имаше награди за всички деца... Много ведро настроение и положителна енергия. Като за събитие, свързано с Боян Петров.

Победителите са лекоатлети, маратонци, планински бегачи, състезатели по ориентиране, биатлон... Да, трети при мъжете стана световният вицешампион по биатлон Владимир Илиев. Сред участниците бяха други спортисти, например бившите футболисти Владимир Манчев и Христо Янев - и двамата работят сега за ЦСКА-София.

Христо Янев преди старта.

Бяха доволни на финала на Копитото - те и всички останали.

А ето ги и призьорите - обърнете внимание на времената, постигнати на разстояние от 3,2 км с деневилация от 600 метра:

Жени

1. Кристина Иванова - 31:20 мин 

2. Тоня Тонева - 33:50

3. Елена Димитрова - 36:03

Мъже

1. Димчо Мицев - 25:09

2.Шабан Мустафа - 26:22

3. Владимир Илиев - 26:27

Всички те бяха наградени от жената на Боян Петров - Радослава Ненова. И тя беше слънчева, положителна и отворена да откликне на всяка една молба за разговор или снимка. Както винаги.

Разделихме се с едно обещание - изкачването, стартирало през миналата година, малко, след като окончателно стана ясно, че Боян избра да остане в Хималаите, става традиционно. Поне за десет години - броят на осемхилядниците, които изкачи.

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.