Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Мразя лъжите. Държа да подчертая, че Национална стратегия за детето 2019-2030 г.няма. На социалния министър възлагам сутрин като стане, на обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма."

Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание тази сутрин. Поводът - протести, организирани в последно време срещу проекта на документ, който се превърна във втора "дъвка" след Истанбулската конвенция. Текстът се появи за обществено обсъждане и предизвика брожения. В тази "дискусия" се включи и Българската православна църква със становище "против".

Борисов обясни, че фейсбук се готвят протести срещу стратегия, която не съществува. Припомни, че лично е разпоредил документът да се замрази и да се направят дълги обществени обсъждания и консултации.

Правят се спекулации за цитирам: "Деца, отнети от социалните работници против волята на родителите им". Имаме ужасни случаи на деца, жертва на сексуално насилие, имаме деца, които са жертва на насилие в семейството. Има ли нормален човек, който да смята, че при такава ситуация, правилното решение е детето да се остави в семейството?, попита на свой ред вицепремиерът Томислав Дончев.

Премиерът съобщи днес още, че правителството отпуска 3,4 млн. лв. за детско здравеопазване. Част от парите се отпускат на педиатричната болница в София - единствената специализирана детска болница в страната - 1,7 млн. лв.

В детското лечебно заведение текат протести, последният от които доведе до блокиране на столичен булевард за кратко. Медиците обаче тогава обясниха, че исканията им са свързани с отпадане на лимитите за прием на пациенти и нови цени на клиничните пътеки, за което до момента няма решение. 

Останалата част от парите, които кабинетът отпуска днес, са за купуване на кувьози и апарати за дишане от общинските лечебни заведения, стана ясно от думите на министър-председателя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.