Когато играе "Ливърпул", всичко е възможно - независимо от обстоятелствата. В поредна голяма и паметна вечер на "Анфийлд" "червените" подчиниха "Барселона" с 4:0 (0:3 в първата среща) в полуфинален реванш от Шампионската лига.

И за втора поредна година са на финал. През миналата отстъпиха пред "Реал" (Мадрид) с 1:3 в Киев.

Дивок Ориги откри резултата в 7-ата минута, а влезлият като смяна Джорджиньо Вайналдум набързо изравни баланса от двете срещи с попадения в 54-ата и 56-ата минута.

1:0

В 79-ата домакините изпълниха залъгващо корнер, гостите "заспаха" и Ориги ги прободе отново. Финално. За втора поредна годна Барса пропилява преднина от три гола в елиминациите на турнира - през 2018-а "Рома" се превърна в палач на "блаугранас" след 1:4 и 3:0 на четвъртфинал.

2:0
3:0
4:0

"Ливърпул" имаше да наваксва 0:3 от първия мач и игра без трима асове - Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Наби Кейта. И въпреки това успя. Звездите на "Барселона" си почиваха през уикенда срещу "Селта", тъй като вече си осигуриха титлата в Ла Лига, но тази вечер не защитиха големите си имена.

Че каталунците ще имат проблеми пролича още от началото. Ориги вкара така важния в подобни случаи ранен гол и още повече наелектризира "Анфийлд". А гол можеше да падне и преди това. "Барселона" трудно изнасяше топката заради пресата на "Ливърпул".

Последваха две възможности за Лео Меси. Особено за втората в 16-ата минута №10 вероятно сега съжалява много, тъй като беше чиста, но той подходи малко лековато.

Меси остана самотен на "Анфийлд".

В следващите минути играта бе равностойна. Барса поотблъсна "Ливърпул". Но не задълго. На почивката Клоп пусна в игра Вайналдум на мястото на контузения Робертсън, направи размествания и това до голяма степен му спечели мача.

А холандецът и компания притиснаха още повече своите гости, пресата им се затегна, проявиха още по-голяма настойчивост и дух.

Халфът набързо се разписа два пъти и постави "Барселона" на колене. Малко преди това Алисон отрази удар от чиста позиция на Луис Суарес, който беше освиркан на стадиона, на който до неотдавна бе идол. Заради радостта и провокациите си от миналата сряда.

Бразилският вратар пък имаше още няколко чудесни намеси и изкупи греха си за грешката при построяването на стената при гола на Меси за 3:0 преди седмица.

Барса поуспокои играта, но "Ливърпул" продължаваше да създава напрежение. В 79-ата Трент Александър-Арнолд залъга, че няма да изпълни корнер и го предоставя на свой съотборник, но се върна бързо и центрира. Гостите "захапаха въдицата" и Ориги ги нокаутира. Куриозен гол за такова ниво, но факт!

Юрген Клоп във вихъра си малко преди края.

До края "Барселона" не успя да излезе от шока, а по-опасните ситуации бяха пред Тер Стеген. "Ливърпул" е голям, велик, несравним!

Финалът е на 1 юни на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид. Другият полуфинал е в сряда, съперници са "Аякс" и "Тотнъм" (1:0 в първата среща).

"Никога не се предавай" - надписът на фланелката на Мохамед Салах казва всичко.