Във втория ден от визитата си в България папа Франциск посети бежанския център във "Враждебна". 

"Много ви благодаря за гостоприемството! Благодаря на децата за техните толкова хубави песни! Те са тези, които носят радост във вашия път, който е изпълнен с болка, защото е трябвало да напуснете родината си и да търсите друга. Но винаги остава надеждата. Днес светът е изпълнен с емигранти. И техният път е един кръст... Желая всичко добро на вас и на вашите сънародници, които сте оставили в родината си! Господ да ви благослови! Молете се за мен!", каза Светият отец пред бежанците.

Следващата спирка на папата в България е град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. Там за първо причастие, в църквата "Пресвето сърце Исусово", го очакват 242 деца от цялата страна. 

На площада в града се очакват между 7000 и 10 000 души. Вечерта папа Франциск се връща в София за молитва за мир с представители на всички вероизповедания в страната.

Празникът на армията и посещението на папата продължават да са причина за ограничения в движението. Трафикът ще е затруднен в София и по пътя за Раковски. Освен около "Александър Невски" и президентството, в столицата днес ще бъде спряно движението от Ректората на Софийския университет до бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Сутринта временно ще бъде спряно движението по автомагистрала "Тракия" от 119-ия до 165-ия километър в посока Бургас. Причината е придвижването на делегацията на Ватикана до Раковски. Повторно затваряне, но в посока София в същия участък, ще има и около 15 ч. следобед.