Треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев похвали колегата си в ЦСКА-София Любослав Пенев преди утрешния мач между двата отбора от 17:15 часа.

„ЦСКА ще бъде много концентриран. Мачът им с "Ботев" за Купата на България (3:2 за "канарчетата", бел. ред.) няма нищо общо. Мисля, че дори го бяха подценили леко, но двубоят сега ще е различен. Трябва да се концентрираме върху това какво ще покажем на терена, за да може феновете да бъдат доволни от играта ни.

Любо Пенев е добър треньор, той умее добре психологически да въздейства на играчите, да им намери добре позициите, има визия за отбора, качеството на игра значително е подобрено на ЦСКА, затова смятам, че трябва да направим добър и зрелищен мач."

По повод репликата на Пенев от по-рано днес, че има "съюзени" отбори срещу ЦСКА-София - с намек за "Левски" и "Лудогорец", както и критиките му към съдиите, Дерменджиев добави:

„Не съм чел и слушал какво е казал Пенев и няма как да участвам в такива неща, това е несъвместимо с името "Левски". Имаме контузени, наказани... Дори не сме говорили срещу съдиите, защо не е свирена дузпа и т.н. Искаме да изиграем мачовете, които остават на добро ниво. Не настройвам отбора психологически на такава тема, искам играчите да излязат и да играят.”

"В един такъв мач, като този с ЦСКА, няма фаворити. Отборите са тренирани добре, знае се каква е цената на мача. Физически и двата тима ще бъдат на добро ниво. Искам съдиите да ги оставим да свирят нормално, много ги коментираме преди и след мачове, нека да ги оставим да свирят това, което виждат. Важен е мачът за нас, както и всички останали до края, добави бившият наставник на "Лудогорец".

Може и индивидуално да се получи така, че да се реши мачът, а може и отборно. В тези мачове отборът трябва да бъде компактен и в атака, и в защита. Надявам се да не повтаряме индивидуалните си грешки. Като заряд, и този мач приемам като останалите, искам играчите да бъдат концентрирани и да зарадваме феновете с добра игра.”

Дерменджиев не може да разчита на наказания втори капитан Иван Горанов. Той обясни, че голмайсторът на тима Станислав Костов има "дискомфорт в коляното", но това не означава, че няма да играе.