Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Достъпът до социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм беше прекъснат днес от около 13,30 до 16 часа българско време, оплакаха е потребители.

За същия проблем в съседна Гърция съобщи атинският всекидневник "Катимерини" на уебизданието.

Нямаше веднага обяснение от социалната мрежа.

Според "Катимерини" подоби сривове има и във Великобритания и в Италия.

По-късно Асошиедед пред и ТАСС, цитирани от БТА, съобщиха, че е имало срив във функционирането на социалните мрежи Фейсбук (Facebook) и Инстаграм (Instagram), както и на комуникационното приложение УотсАп (WhatsApp) в редица страни по света днес.

За проблеми се съобщава в САЩ, Европа и Сингапур, предадоха агенциите, позовавайки се на специализирания сайт Даундитектър (Downdetector).
Сривът на Фейсбук е започнал в 6.28 ч. източноамериканско време (13.28 ч. българско време).

Потребители са се оплакали, че са имали проблеми със зареждането на своята страница, с влизането си в социалната мрежа или че изобщо профилът им е бил недостъпен.
Сривът на Инстаграм е започнал само 5 минути по-късно - в 6.33 ч. източноамериканско време, а проблемите с УотсАп - след още по-малко от половин час - в 6.58 ч. източноамериканско време. Потребители на комуникационното приложение са се оплакали, че не могат да изпращат и получават съобщения или че изобщо не могат да влязат в системата.
Най-много сигнали за проблеми са били подадени във Великобритания, Франция, Италия, Гърция, Чехия и Сингапур. Засега не се съобщава за срив в Русия, отбелязва ТАСС.
АП припомня, че Фейсбук придоби Инстаграм през 2012 г. и УотсАп - две години по-късно. Според данни на компанията Фейсбук всеки ден има над 1,52 милиарда активни потребители.

Коментари

Така беше, но вече фейсбук е

Така беше, но вече фейсбук е достъпен, както и уотсап...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.