Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Някои прекалени оптимисти очакваха БСП постепенно да отмре като селище със затихващи функции – от старост.

Днес по-вероятно обаче изглежда над 100-годишната бивша комунистическа партия да умре по-рано от глупост.

Само за това говори проектолистата за евроизборите на 26 май, която изпълнителният й орган предлага на пленум.

В нея има различни глупости, но безспорно най-голямата е да извадят единственото си международно познато лице Сергей Станишев и да го заместят с непознатия на запад от околовръстния път на София Иво Христов.

Не става дума за оня Иво Христов с научната титла, който нарече 80 на сто от избирателите си “дебили”.

Става дума за другия Иво Христов, който е шеф на кабинета на президента Румен Радев и за когото се предполага, че пише псевдопроевропейските речи на държавния глава заедно с дежурните му опорки за подлата Европа, които могат да зарадват само Кремъл.

Става дума за онзи Иво Христов, когото, както се говори, съпругата на Радев Десислава не може да понася.

И той, и Станишев могат да бъдат спорни кандидати. Политически обаче Станишев има две съществени неоспорими предимства пред Христов – бил е министър-председател и има солиден опит не само като евродепутат, но и като лидер на второто по големина европейско политическо семейство.

Защо БСП се отказва от питомното и хуква подир дивото?

Подозирам, че отговорът е много прозаичен и много български. Може би просто Радев иска от Нинова да прати сегашния шеф на кабинета си далече от “първата дама”. Едно главоболие по-малко.

Не изключвам и Нинова да урежда приятелския си кръг – за сметка на партията, която ръководи и на България, която нейните евродепутати ще представляват.

Точно за уреждане е признак тайнствеността, в която беше обвита до последния момент червената листа.

Дали днешният пленум ще я приеме или ще я промени, ще бъде тест за това в каква партия се превръща БСП.

Но, не бойте се деца, както е казал пролетарският поет. Всичко, което е лошо за БСП, е добро за България.

Никой не бива да пречи на Нинова да прави глупости. С всяка от тях един проблем на страната ни се приближава към твърде закъснелия си край и, дай Боже, да отвори място за създаване на истинска европейска левица.

Коментари

Г-н Желев не се измори

да си смуче от пръстите фантазии в услуга на работодателите си - мутренската шайка ГЕРБ. Макар че такава излагация, каквато беше "сваляйте Радева" трудно ще постигне отново :)

Трябва да се папа!

А халтурата носи парички.

Минавам само да отбележа, че преписаното от

листа с опорните точки на г-н Цветанов се оказа отново ъъъъ в разрез с реалността. От флагмана на българската "свободна журналистика", Дневник, в който по-рано недолюбваха Съсела: "Тази вечер Националният съвет на БСП ще подреди листата с таен вот и по вишегласие, т.е. който събере най-много гласове ще получи по-предна позиция. Освен предложените от ръководството имена в избора ще участват Сергей Станишев..." Язък, опорката пак излезе греда.
Майка Мигрантка's picture
Майка Мигрантка
Майка-мигрантка

Анализатори или тролове

Харесвам clubz. Само за да не ме разберете грешно. Тази статия, обаче , си е тролско парче - продукт на политически трол. Хората, които пишат на дадена тема / политическа, например / могат ясно да се разделят на експерти и тролове. И двете групи са ясно различими. Характеристиката на втората е, че си "намисля" определена теза и , независимо какво показват фактите и логиката, я представя на обществото като железен факт. Ако авторите на такива тези държат да удостоверят тролската си преинадлежност - това си е техен избор. Въпросът е - как четящите възприемат техните писания и как конкретната медия решава да ги разпространява. Важното е да сте здрави - всичко друго е поправимо :)

Аз харесвам последното изречение, защото отразява реалността!

"...Никой не бива да пречи на Нинова да прави глупости. С всяка от тях един проблем на страната ни се приближава към твърде закъснелия си край и, дай Боже, да отвори място за създаване на истинска европейска левица..."

Нинова не само прави услуга на Радев!

Тя най-прилежно следва планът на Решетников за овладяване на властта в България. Заедно с Радев, по най-антибългарски начин тя последователно и целенасочено вкарва България отново в ръцете на Руските удушвачи!
 's picture

смехурко

За тези, които правят нов ОФ

Тези, които говорят за алтернатива, за това, че ще гласуват за БСП въпреки, че са уж от дясното пространство, е време да си спомнят времето след 9 септември 1944 г. и това, което се случва с всички други партии освен БКП.

И какво се случва с "всички други партии",

освен че почват да слугуват на мутромилиционерската сган?
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Само наивни души могат да мислят, че

БСП може да умре. Докато Руската империя е жива, и БСП ще е! На българското землище все трябва да има дузина ездачи, които да яхат българите от руско име. Не случайно 99 % от политическите партии, съединения, разединения в България са руски хрантутеници. Пиши, народе, пиши коментари, но на изборите гледай, народе, да улучиш родолюбивата европейска урна, тази на ДБ, защота тя те прави народ, а не крепостен руски мужик!
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Не разбирам какво не е

Не разбирам какво не е вярното в текста. Мисля, че преди да използват необосновани обиди някои форумци трябва да се аргументират кое аджеба ги дразни или не е вярно! Иначе по обратния начин постъпват точно платените агитатори.

"Текстът" е пълничък с жълтевини,

слухове и инсинуации, които ни се пробутват като "факти", но всъщност са традиционните опорни точки на гербавия троляк с автор консултантите на Цвинокио. А причина за това съвпадение на тезисите си има и тя е очевидна за всеки, който се поинтересува кой плаща сметките за тролене.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.