Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Разкритията за терасата на Пламен Георгиев, шеф на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) се оказаха атака срещу самата комисия.

Това става ясно от специална декларация, публикувана на сайта на комисията днес, малко преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) по темата за корупцията.

КПКОНПИ откри с 2 милиарда повече причини от първоначалната оценка на Пламен Георгиев за атака от страна на политическа партия и двама олигарси срещу него. Той заяви преди седмица, че те са само 198 милиона.

(Обичайно Комисията не пропуска да се похвали с баснословните обезпечения, които е поискала от съда, а не които са реализирани. Далеч по-скромни са постановените по-сетне конфискации, а за отказаните от КПКОНПИ обичайно мълчат. Тогава обезпеченията естествено биват върнати на притежателите им, б.р.)

В декларацията не се уточняват имена. Изтъква се, че в момента комисията проверява лице, приближено на политически лидер, което е извършило злоупотреби в качеството си на висш държавен служител. Имена отново не се споменават.

Ето пълния текст на декларацията:

"Съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е независим специализиран, постоянно действащ държавен орган за осъществяване на политика по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество.

Във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност е предоставен доклад на 05.04.2019 г. до Президента на Република България относно постигнати резултати в противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество за лица, заемащи висши публични длъжности. Постигнатите резултати и ефективността на Комисията са оценени, както от Европейската комисия, така и от международните партньори. Атаката срещу Комисията  е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това.

В Комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери. За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия.

По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице.

Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата.

За нас Комисията, сигурността и стабилността на държавата, както и борбата с корупцията, са единствената задача".

Коментари

Глупости!

Цялата история около Пл. Георгиев е свързана с целия скандал "Апартаментгейт". Никакви олигарси, никаква мръсна игра. Така както и останалите алчни гербери, Пл. Георгиев сам си вкара автогол.
 's picture

tdrgrgv

просто хората ти дават

просто хората ти дават обяснение угодно на тях.Дали е вярно не става дума.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Вижте, как си личи,

кой служи за едната чорба. Още преди да са направили проверка върху шефа си, вече приравняват данните за нарушенията му с атака срещу Комисията. Или както се казваше в Швейк: "Към голям брой животински родове и видове природата се е отнесла като същинска мащеха и ги е лишила от всякаква интелигентност... Достатъчно е само да ви свалят нашивките и вие ставате нула, в която без какъвто и да било интерес се стреля по всички окопи и фронтове."
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Иначе казано...

...лапачи и натегачи ни "бранят" от корупцията. Жалка история. :)
 's picture

tdrgrgv

тт

Бла,бла бла,блааааааа,бла.Бла?
 's picture

tdrgrgv

тт

Ще умра от смях.Защо по дяволите тези изявления на Компирите ама въобще не се покриват с действията им?Господа Компири и управляващи,ама съвсем за идиоти ни взехте,не ни принизявайте толкова,че да ни свалите на вашето ниво.
 's picture

tdrgrgv

Браво на геберастките

Браво на геберастките тролчета-минават скоростно.Кажете ако се печели от това,и аз искам.;)
fake news's picture
fake news
fakenews

Герберастията лъже и маже така открай време.

Тук изненада няма, няма и нищо ново или особено, герберастите са най-долната политическа прослойка, която е на власт за да краде, "ценностна система", на която са се закърмили още от мутро-лейтенантските си корени. По-интересно е отношението на бившите и настоящи коалиционни партньори и служители на герберастията. Предизборно, те винаги са "против" корупцията на Герб. Следизборно, те са царете на "триковете", с които Бокоу и Цецоу владеят държавата. Докато Бокоу и Цецоу имат на разположение подкупни малки партиийки от реформаторско-патриотично-абвейски тип и 40% от гласуващите, корупцията ще е все тук.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.