Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Черната овца на Европейския съюз, унгарският министър-председател Виктор Орбан, днес поднови атаките си срещу Европейската комисия и лично срещу председателя й Жан-Клод Юнкер, заради които дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП) замрази членството на управляващата унгарска формация Фидес.

 
"Ние решаваме нашето бъдеще, не ЕНП", каза Орбан в реч, чиито основни моменти говорителят му Золтан Ковач предаде в Туитър. 
Фидес днес осигурява 12 от общо 217 евродепутати на ЕНП в сегашния 751-членен Европейски парламент. Очаква се партията на Орбан да спечели 14 места в следващия 705 - местен Европейски парламент, изборите за който са насрочени на 23-26 май т.г.
 
"След изборите ще видим в коя посока ЕНП ще завие", каза още Орбан.  "Сега изглежда, че ЕП завива наляво, в либерална посока, тя завива в посоката на изграждане на либерална империя, на Европа на имиграцията. Ако ЕНП поеме в тази посока, могат да бъдат сигурни, че няма да ги последваме".
 
Коментирайки Юнкер,  който няма да се кандидатира за председател на следващата Комисия, Орбан каза: 
 
"Ние мислехме, че той е от десницата, но получихме европейски социалист, който носи решаваща отговорност за Брекзит, за нахлуването на мигрантите и за конфликтите между Централна и Западна Европа".
Според Орбан залогът на идващите евроизбори е дали те ще излъчат начело на ЕС лидери от проимиграционните или антиимиграционните партии.
 
"Ще остане ли Европа за европейците, или ще отстъпи пред масите, идващи от друга култура", каза унгарският министър-председател.
"Това, за което ще гласуваме на 26 май, е важно - съществуването на нашата християнска цивилизация е задачата пред нас", добави той.
По думите му при създаването си ЕС и имал "велик дух и малко тяло", а днес има "мизерен дух и голямо тяло".
 
Като причина за това той за пореден път посочи "елита в Брюксел".
 
"Елитът, който живее в брюкселския балон, не иска да си даде сметка за реалността на живота в държавите членки", каза Орбан. "Ето как е възможно баварецът и католикът Манфред Вебер (кандидат на ЕНП за следващ председател на Европейската комисия - б.р.) да обижда унгарците. Баварец от Брюксел може да направи това, баварец от Мюнхен не може".
Унгарският премиер каза, че в страната му и в Полша подкрепата за ЕС е висока, но хората искат друг съюз, в който Брюксел "диктува" на държавите.
 
Той добави, че през икономическата криза на страната му през 2010 година ЕС е призовал за бюджетна строгост, на правителството е намалило данъците и е "пратило МВФ у дома".
 
"Една от най-силните държави членки на ЕС, се готви да напусне Европа", каза Орбан, визирайки Обединеното кралство. "Британците напускат, идват имигрантите. Ето как оценяваме Комисията на Юнкер".
Настоявайки, че "хората просто не искат миграция", Орбан заяви, че миграционният проблем на ЕС "не идва отвън, а отвътре" - "защото не се раждат достатъчно деца в Европа, защото нашият континент се бори с липса на единство и с криза на идентичността". По думите половин-милиардна Европа, която по наскеление е по-голяма от САЩ и Русия взети заедно, може ако иска да спре миграцията. 
 
Той се върна и към традиционната евроскептична опорка, че "Брюксел иска повече власт над нациите" и че "планът за Съединени европейски щати" обслужва целта за господство на супердържава над нациите-държави.
 
Орбан обвини и "брюкселския балон", че е повлиян от интереси, които искат да прекъснат християнското културно наследство в ЕС и че програмата на Съюза за легална миграция е параван за "размяна на население".
 
"Вече живяхме под друга империя, която започна с даване на повече власт на Съветите. Затова звучи зле за ушите ни да дадем повече власт на Брюксел", каза Орбан.
 
Той поиска управлението на миграцията да бъде "иззето от бюрократите в Брюксел и да бъде върнато на националните правителства"; никой да не бъде допускан в Европа без валидни документи; да се премахнат мигрантските лични карти и визи; Брюксел да не дава повече пари на неправителствени организации подпомагани от американския филантроп и финансист от унгарски произход Джордж Сорос; да не се допуска дискриминация на християни.

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Прав ти път

Ами махай се бе михлюзино. Прав ти път.

Който не познава историята

Който не познава историята или я преправя, или я забравя,я живее по най-различни начини дотогава, докато си научи урока,заради който се повтаря тази или онази позната от историята ситуация. Дано не се налага западната част на Европа да си учи уроците по исторически утвърдения начин. Едиствено непрекъснатите бунтове и въстания тук и там из обширните български земи през 13-14 век са накарали чуждата и значително по-изостанала култура да се окопава,за да си защити поне завоюваното,а не да остане пред портите на Виена и да не може да напредва поради недостиг на сили за това. През 1945 г. сталин е изпратил жуков да приеме парада на победата в Берлин,защото не е успял да направи това,заради което е отгледал хитлер - съединени Европейски щати. Така социалният експеримент е останал в пределите на СССР и принудително присъединените сателити. Майкъл Крайтън има една книга - "Състояние на страх", която свидетелства,че социалното инжинерство не е продукт на ком.-соц. /или обратно - все тая е/ "идеология", а има своето ограничено, но реално приложение на идеята за физическо унищожение на преценените като непълноценни индивиди. И няма да подхващам темата за това как се е решавало кой преценява. Защото въпросът преди изборите е към федерализъм или към съюз на държави да върви ЕС. Разбира се федерализмът е удобен за все по-многобройната администрация ...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.