Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейският парламент прие пакета „Мобилност 1“. Гласувани бяха и трите доклада, изготвени съответно от евродепутатите Исмаил Ертуг от Германия, Меря Кюльонен от Финландия и Вим ван де Камп от Холандия.

Това е първото четене, оттук нататък предстоят триалози между ЕП, Европейската комисия и Съвета на ЕС. След това е възможно темата да се върне обратно в ЕП.

Гласуването се състоя въпреки опита на българските евродепутати да осуетят влизането на документа в дневния ред на сесията на ЕП в Брюксел, която се провежда вчера и днес. Отлагането обаче не бе прието и гласуването се случи.

Гласувани бяха 1300 изменения.

Започна се с вот на предложенията едно по едно, макар и групирани по блокове. Така реши председателстващият процедурата. По-късно той очевидно се умори и предложи да се гласува "ан блок", т.е. по блокове. Три четвърти от евродепутатите подкрепиха идеята.

Вчера бе решено гласуването да се състои днес, въпреки че и тогава имаше опит на нашите представители да го осуетят. 

Евродепутатите от България смятат, че пакетът трябва да остане за следващия Европарламент, който няма да бъде под натиска от предстоящи избори. На тяхна страна са представителите на Румъния, Полша и Литва.

Предстоящите триалози ще бъдат водени от румънското председателство на Съвета на ЕС. То разполага с две седмици за постигането на съгласие.

Коментари

 's picture

Питащият

Надявам се да не успеят

Надявам се да не успеят . Пакета мобилност е една простотия която се опитва да реши два проблема, които са нерешими без ЕС да е федерална държава , а шофьорите да имат силен синдикат. Проблемът е със заплащането на труда и падането на цената му в световен мащаб, в глобалната кочина спрямо производителността на труда . Делът на наемният труд в БВП на световната икономика намалява и дефлационният натиск се засилва . Само една достатъчно голяма и затворена икономика може да си позволи от тук насетне да опитомява капитализма и поддържа равновесието . Ако не се направи това , дивият капитализъм ще започне да поглъща сам себе си и демокрацията откъм задните си части .

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.