Мик Шумахер даде второ време в първото си пилотиране на болида на "Ферари" в сезонните тестове от Формула 1 на пистата "Сахир" в Бахрейн. Това бе първият допир на 20-годишния син на Михаел Шумахер до най-комерсиалния автомобилен спорт. 

В началото на годината той премина в академията на италианския отбор.

Мик дълго време беше най-бърз - всички останали на трасето бяха или титулярите в своите отбори, или тестовите пилоти, които имат далеч по-голям опит. Към края на сесията, прекъсната заради дъжд, Макс Верстапен ("Ред Бул") даде време, по-добро с 0,597 сек. от това на Мик.

Най-добрата обиколка на Шумахер-младши е с 2,11 сек. по-бавна от тази, с която неговият съотборник Шарл Льоклер спечели квалификацията за място миналата събота. Вчера той използва по-меки гуми както от Верстапен, така и от Льоклер.

Отборите не дават повече подробности за тестовете по време на сезона. Любопитно е, че Фернандо Алонсо, който се отказа в края на миналия сезон, седна в "Макларън".

"Наслаждавах се, коментира Мик Шумахер. - Колата е невероятна - заради мощността и това, че се управлява много лесно. Впечатлен съм от спирачките. Всеки път усещах, че мога да спирам все по-късно и въпреки това автомобилът успяваше да завие. В бокса се почувствах като у дома си още от първия миг. Видях хора, които познавам от много малък. Благодаря на "Скудерия Ферари" за тази възможност."

Мик навъртя общо 56 тура, 303 километра, а най-бързата му обиколка е 1:29,976 мин. Днес той ще седне в кокпита на "Алфа Ромео".