Мик, 19-годишният син на Михаел Шумахер, усилено се готви за първия си сезон във Формула 2. Стартът на шампионата е на 29-31 март в Бахрейн. По-рано тази година наследникът на най-успешния пилот в историята на Формула 1 стана част от академията на "Ферари" - отборът, в който преминаха най-силните години на неговия баща.

"Сравненията с татко не са проблем за мен, заяви тийнейджърът в интервю за Би Би Си. - Да те сравняват с най-добрия във Формула 1 е цел, която искаш да постигнеш. Много специално е за мен, че този човек е едновременно мой идол и баща. И е чест, защото аз още се уча и опитвам да напредвам."

Мик ще кара във Формула 2 за тима на "Према", през който мина новият състезател на "Ферари" Шарл Льоклер. Французинът спечели титлата в първия си сезон през 2017 г.

"Мога да науча много от "Ферари", там имат огромен опит. Искам да работя с този тим, за да постигна максимума, на който съм способен, добавя Мик. - Първите ми впечатления са за много сърдечни хора, които ме посрещнаха като в семейство. А това семейство винаги е било част и от моето семейство."

През миналата година Шуми-младши спечели европейската Формула 3.