На 28 март 2019 г. в рамките на досъдебно производство прокурори от Специализираната прокуратура (СП)  и следователи от Следствения отдел към СП извършват следствени действия в  офисите на дружество „Кинтекс“. В хода на разследването участват и служители на ДАНС.

Това става ясно от кратко съобщение на държавното обвинение. Оттам поясняват, че от държавното военнотърговско дружество, което е с принципал Министерството на икономиката, се изземат документи и се претърсват помещения. "Кинтекс" е част от държавния мастодонт "Държавна консолидационна компания". 

Досъдебното производство е образувано на 1 февруари т.г. за престъпно сдружаване и  безстопанственост (чл. 321, ал. 6 и чл. 219 от НК), съобщават от прокуратурата.

Формулировката "за престъпно сдружаване" по принцип означава, че става дума за двама души - от 3-ма и нагоре биха били "организирана престъпна група"

За подобна акция на ДАНС във военно-промишлената фирма бе съобщено и през 2016 г., когато принципал бе министърът на икономиката Божидар Лукарски, но не е известно нещо да последва от това.

Според наши източници днес акцията е само в софийската централа на "Кинтекс" в района, известен като "Кръста" в кв. "Лозенец", но не и в страната.