Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите."

Така митрополитът за Западна и Средна Европа Антоний коментира вграждането на 90-и псалм (или според строителите от "Артекс" - 91-ви) в луксозната сграда на улица "Латинка" пред Нова телевизия.

Владиката обясни, че това е по-скоро маркетингов прийом, отколкото някаква "защита". По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното.

"Енергийната защита е нашата молитва. Всичко останало са спекулации. Църквата не толерира този начин на спекулиране със свещените текстове", допълни митрополит Антоний.

Владиката коментира и опрощаването на дълговете на вероизповеданията, лъвския пай от които е за мюфтийството:

"Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни", заяви митрополит Антоний.

"Гарантирането на националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън", коментира още най-младият владика от Св. синод.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина. Иначе след скандала с данъчната амнистия бе решено вероизповеданията да си платят задълженията в срок от 10 години.

Ключови думи

Коментари

Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Аз съм атеист, ама няма как

Аз съм атеист, ама няма как да не отблежа в случая, че тия посредниците са много нагли - "те и само те". Ако бях вярващ, хич нямаше да ми пука за мнението на самозвания посредник (това е съответната църква) и щях да си комукирам директно с висшата сила.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.