До края на работния ден в петък нямаше постъпили медицински, болнични или други извинителни документи за някой от участниците в процеса срещу Константин Каменаров.

Днес трябва да се състои 8-о заседание в СГС по това толкова "болно" дело по съвсем прост казус - шофиране след употреба на алкохол. Производството по чл. 343б от НК обаче е двуинстанционно и каквото и да постанови СГС - то ще е окончателно, а евентуална осъдителна присъда прави генералния директор на БНТ несъвместим с поста.

Иначе на предходното заседание на 13 март подсъдимият се яви лично - едва за втори път, откакто тече съдебната сага на тази инстанция. Тогава пък заболя младшата съдийка, член на тричленния състав. Заради принципа за неизменност на състава той не можа да заседава.

Това обече бе едва първият път, при който делото се разтакава по вина, различна от защитата. Преди това Каменаров веднъж декларира, че е зает с рекламни договори за телевзията от Световното по футбол в Русия и Евровизия. Но пък желаеше да присъства - нещо, което е негово право...

После влиза в болница веднъж, друг път пък адвокатът му Людмил Рангелов се разболя и Каменаров прати писмо, че така и така няма да идва, защото научил, че защитникът му е болен...

Това видимо ядоса съдебния състав, който отправи предупреждение, че ще се произнесе без главния подсъдим, защото той злоупотребява с правата си, и заплаши адвоката да сигнализира ВАдС.

После Каменаров заболя пак - прословутият случай, при който на другия ден бе сниман от подопечната му БНТ на форум за медии в Брюксел. 

Общо "мъката" тече и за единствената допусната свидетелка - бивша вече лекарка от Окръжа болница, която е взимала през 2016 г. кръвната проба на генералния директор на БНТ, и която вече два пъти безплодно се разкарва до СГС. На подсъдимия му бе отказано друго искане - съдът да търси мистериозен доцент, който му бил казал навремето, че по време на провиненито му въпросната докторка не била на работа там. Тъй като се прие, че това дали някой има трудово-правни отношения, не се установява със свидетели, а с документи.

Да видим какво предстои...