Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Обявените за международно издирване Ветко и Маринела Арабаджиеви са били арестувани близо до испанския град Барселона, съобщи сайтът breaking.bg. По-късно бе получено и официално потвърждение от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Двамата са задържани в жилище, собственост на Георги Семерджиев – Жоро Шопа, който също е арестуван. Той пък е издирван от швейцарската прокуратура.

Срещу фамилия Арабаджиеви са повдигнати задочни обвинения за пране на пари и данъчни престъпления в особено големи размери.

Част от близките им сътрудници и синът им Вълчо са още в ареста в София.

Според Арнаудова испанската полиция е получила сигнал за местонахождението на семейството, което близо половин година успяваше да се укрива в Европа. То е било в курорта Кабрера де Мар край Барселона.

Затова в изъпленине на издадената от България европейска заповед за разследване (която включва и претърсване) и на швейцарската - за Жоро Шопа, днес два испански екипа са влезли в жилището. Те са установили търсените 3 лица, като не стана ясно дали с тях е имало други хора.

Първоначално семейството - еталон за лукс и разкошен живот, бе обявено за издирване, докато бе на почивка в чужбина - точно по почина по-късно и на семейство Николай и Евгения Баневи. С шумна пресконференция на 1 септември 2018 г. бе обявена операцията срещу фамилията от зам. главния прокурор Иван Гешев, който акцентира върху това, че "пари излизали отвсякъде" и че взели от БНБ банкнотоброячни машини. При Ветко и Маринела обаче само след няколко дни Гешев обяви, че вече не говорим за курортисти, а за бегълци от правосъдието.

Адвокатите им - напротив, даваха обещания, че до няколко дни се връщали от почивка.

Сблъсъците им със закона пък дойдоха само месеци след приключилото Европредседателство, при което някои от най-високите гости и форуми бяха в техния хотел "Маринела". После той бе временно запечатан от данъчните.

Днес Румяна Арнаудова не можа да отговори на журналистическите въпроси колко време би отнела процедурата по екстрадиция. Тя посочи съвсем условно срок - около месец, но само ако двамата дадат съгасие и не се върти продължителната съдебна процедура.

Ключови думи

Коментари

Martin Martinov's picture
Martin Martinov
САМОсеПИТАМ

ПРОСТО ФАКТ:

На 19.10.2018 ЕДИНСТВЕНА „АФЕРА“ публикува: АРАБАДЖИЕВИ В БАРСЕЛОНА, В КЪЩАТА НА ЖОРО ШОПА. „ИЗДИРВАЩИТЕ“ АРАБАДЖИЕВИ, ЗДРАСТИ, ЧЕ БЪРЗАМЕ! Шест месеца по-късно!!!, днес бе обявено, че Арабаджиеви са арестувани в Барселона в къщата на Жоро Шопа. Ашколсун!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.