Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гърция обяви, че планира да пусне първата си емисия на 10-годишни държавни облигации за последните 9 години с цел да провери реакцията на пазарите, след като страната официално приключи изпълнението на международните спасителни програми през август миналата година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Агенцията за управление на държавния дълг обяви днес, че в близко бъдеще ще пусне новата емисия. През януари Атина успя да привлече 2,5 милиарда евро от 5-годишни облигации, а през 2010 година, малко преди да бъде задействана първата спасителна програма, Гърция пусна предишната си емисия от 10-годишни държавни облигации.


Решението за новата емисия бе обявено, след като в петък рейтинговата агенция Мудис (Moody's) повиши с две степени оценките си за кредитоспособноста на Атина - от B3 (латинска буква) до B1. И макар новият рейтинг да е далеч от инвестиционния, повишението е сигнал за значително повишение на доверието на пазара в гръцката икономика, отбелязва АП.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.